«Η Ελλάδα διοργάνωσε έκθεση για τον Μέγα Αλέξανδρο στο Λούβρο και ισχυρίζεται ότι καταγόταν από τη Μακεδονία που ανήκει τώρα στην Ελλάδα»


Οκτώβριος 12, 2011.

 Ο Πολεμιστής καλπάζει με ένα άλογο στα ελληνικά, στο γαλλικό Μουσείο του Λούβρου.
Η Αθήνα μπορεί να μην έχει χρήματα για να πληρώσει τα χρέη της, αλλά βρίσκει για να προωθήσει την Ιστορία.
«Στο Βασίλειο του Μεγάλου Αλεξάνδρου- Η Αρχαία Μακεδονία» είναι η έκθεση που παρουσιάζεται και στην οποία η Αθήνα επιδιώκει να διευκρινίσει ότι ο διάσημος πολεμιστής ήταν Έλληνας και καταγόταν από την Ελληνική Μακεδονία.

Η έκθεση στο γαλλικό μουσείο άνοιξε επίσημα σήμερα. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, μέχρι τον Ιανουάριο του επόμενου έτους, οι επισκέπτες του Μουσείου του Παρισιού,  θα έχουν την ευκαιρία να δουν εκθέματα για τον Μέγα Αλέξανδρο, αλλά και για να μάθουν ότι ήταν Έλληνας και προέρχονταν από τη Μακεδονία που ήταν μέρος της Ελλάδας. Την τελετή έναρξης της εκδήλωσης αυτής την παρακολούθησαν εκπρόσωποι της ελληνικής και της γαλλικής ηγεσίας.

Σκόπια: «Απουσιάζει η λέξη «μακεδονική», πάλι, για τη γλώσσα μας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή»



Οκτώβριος 12, 2011.

Η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το τρέχον έτος παραλείπει σε οποιαδήποτε αναφορά της στο επίθετο «μακεδονική/ός».
Η διευθύντρια της Γενικής Διεύθυνσης της Διεύρυνσης, Αλεξάνδρα Κάς Γκράνιε, η οποία δεν έχει επιβεβαιώσει ρητά ότι τα Σκόπια δεν βρίσκονται υπό την πίεση της Ελλάδας, άφησε να εννοηθεί ότι το επίθετο «μακεδονική/ός» (για γλώσσα και λαό) δεν περιλαμβάνεται στις εκθέσεις των Βρυξελών.
 
Μάλιστα, η ίδια δεν γνωρίζει από πού προήλθε το όνομα της χώρας και ποια είναι η ταυτότητα των ανθρώπων που ζουν σε αυτήν, αλλά, φαίνεται ότι  ο σεβασμός των ευρωπαϊκών κανόνων γίνεται υπό την πίεση  της Ελλάδας.

Οι άγραφοι κανόνες που είναι αντίθετες στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την αρχή της αυτοδιάθεσης, λένε ότι οι Βρυξέλες δεν θα αναφέρουν τη λέξη ‘μακεδονικός/ή» (σε οποιαδήποτε αναφορά τους σε γλώσσα και λαό, για να μην θερμάνουν τις σχέσεις Αθήνας-Σκοπίων.

Σκόπια:Η Αποτυχία της απογραφής- κακό σημάδι της συνύπαρξης των εθνοτήτων


Οκτώβριος  12, 2011.

Σε ένα μακροσκελές άρθρο της, η Σβετλάνας Ουνκόφσκα, αναφέρεται  στο σκάνδαλο που προέκυψε κατά τη διαδικασία της απογραφής του πληθυσμού της πΓΔΜ και τη διαμάχη που δημιουργήθηκε έπειτα από την αντίδραση της αλβανικής μειονότητας της χώρας αυτής.
                 

Τουρκικές δυνάμεις κατέστρεψαν στρατηγικό κουρδικό κρησφύγετο


Οκτώβριος 12, 2011.
Άγκυρα.
Μία από τις στρατηγικές διοικητικές θέσεις του Εργατικού Κουρδικού Κόμματος (PKK) καταστράφηκε σε επιχείρηση των τουρκικών ειδικών δυνάμεων και της χωροφυλακής, όπως δημοσιεύθηκε στο Itar-Tass.

“Οι Βλάχοι του Κρουσόβου είναι Αλβανοί”


Οκτώβριος 12, 2011

» Ο Σύλλογος «Συνέδριο της Ένωσης»/Kongresi i Bashkimit  που έχει έδρα στο Μοναστήρι αντέδρασε εναντίον της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των Βλάχων , η οποία δήλωσε ότι οι Βλάχοι του Κρουσόβου και της γύρω περιοχής είναι Έλληνες και η καταγωγή τους είναι καθαρά ελληνική.
» Τις τελευταίες ημέρες, η Ελληνική Ομοσπονδία έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία στην περιοχή,  η οποία συνδέεται με  τους κατοίκους, με τους Βλάχους του Κρουσόβου, οι οποίοι δηλώνουν ότι είναι Βλάχοι ελληνικής καταγωγής. Στο ζήτημα αυτό δεν έχουν αντιδράσει και δεν το έχουν αντιμετωπίσει τα σκοπιανά μέσα ενημέρωσης.

Σκόπια: Επεισοδιακή η απογραφή πληθυσμού- Ξανά από την αρχή!


Οκτώβριος 12, 2011.

Ο συνασπισμός κομμάτων στα Σκόπια κατέληξε στο συμπέρασμα να σταματήσει η διαδικασία της απογραφής του πληθυσμού

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των ηγετών του VMRO-DPMNE και DUI ( του σλαβικού και του αλβανικού που συμμετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό) αποφασίστηκε να σταματήσει η απογραφή λόγω προβλημάτων στην οργάνωση της διαδικασίας της απογραφής και αντικρουόμενων ερμηνειών του νόμου για την απογραφή του πληθυσμού, όπως αναφέρει αλβανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Γκιουλ: Η Αλβανία είναι ισχυρός σύμμαχος της Τουρκίας στα Βαλκάνια


Οκτώβριος 12, 2011

Ο πρόεδρος της Αλβανίας, Μπαμίρ Τόπι, κατά την επίσημη επίσκεψή του στην τουρκική πρωτεύουσα, επεσήμανε τις εξαιρετικές σχέσεις των δύο χωρών. Στην κοινή συνέντευξη τύπου με τον Τούρκο ομόλογό του, Αμπντουλάχ Γκιούλ, ο Τόπι τόνισε την πολύ καλές οικονομικές και πολιτικές σχέσεις της Αλβανίας με την Τουρκία.

«Για μας η Τουρκία είναι ένας σημαντικός εταίρος στην περιοχή των Βαλκανίων αλλά πέρα από αυτήν», δήλωσε ο Τόπι ο οποίος υπενθύμισε την βοήθεια της Τουρκίας για την ένταξη της Αλβανίας στο ΝΑΤΟ. Αναφερόμενος, μάλιστα, στην συνδρομή της Τουρκίας  στην αλβανική κοινωνία επεσήμανε την