Η Αθήνα ‘σταμάτησε’ τις συζητήσεις για το όνομα



Νοέμβριος 19, 2011.

«Ο νέος πρωθυπουργός  δήλωσε ότι δεν ασχολείται με το ζήτημα του ονόματος»

Η κυβέρνηση Παπαδήμου, ως μια κυβέρνηση συνασπισμού, δεν έχει εντολή να ασχοληθεί με θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Σε ομιλία του προς τους βουλευτές δήλωσε  η κυβέρνηση δεν θα ασχοληθεί με τη διαμάχη για το όνομα, την Κύπρο ή τις ελληνο-τουρκικές σχέσεις.

Ο Παπανδρέου, όμως, όταν παραιτήθηκε είπε στο διάδοχό του να μην θέσει το ζήτημα του ονόματος σε «κατάσταση αναμονής».

Канал 5- Χατζημαρκάκης: «Είπα ‘Makedonski’, ποτέ δεν είπα ‘μακεδονικά’»


Νοέμβριος 19, 2011.

«Εγώ μίλησα makedonski, και το makedonski είναι ένας όρος που αναγνωρίζεται από την ελληνική κυβέρνηση. Δεν είπα ποτέ ούτε  Macedonian ή ‘μακεδονικά’, δεν το είπα ποτέ.

»Θέλω να πω ότι κάνω τη δουλειά μου, ρισκάρω τη ζωή μου που πάω σε αυτήν τη χώρα, εκπροσωπεύω την ευρωπαϊκή ένωση, κρατάω καθαρά την ελληνική γραμμή, δεν είπα ότι μιλιέται αυτή η γλώσσα, ήθελα να πω ότι οι τουρίστες , ξέρετε πόσοι σκοπιανοί τουρίστες βρίσκονται στην Ελλάδα; 

Ναρκωτικά: Ανταλλαγή πυρών στα ελληνο-αλβανικά σύνορα


Νοέμβριος 19, 2011.

Ανταλλαγές πυρών μεταξύ αστυνομικών και εμπόρων ναρκωτικών  έγιναν στα ελληνο- αλβανικά σύνορα.

Το περιστατικό συνέβη χθες τα μεσάνυκτα σε ένα μέρος που ονομάζεται «ελληνική αλιεία». Σύμφωνα με τις αστυνομικές πηγές τρία άτομα αλβανικής καταγωγής ήταν ύποπτα για διακίνηση ναρκωτικών – 338 κιλά κάνναβης.

Γερμανίδα Ευρωβουλευτής: «Ο Εθνικισμός εξαπλώνεται στα Σκόπια»


Νοέμβριος 19, 2011.

Η Γερμανίδα ευρωβουλευτής, Ντόρις Πακ, η οποία εκλέγεται από τις τάξεις του Λαϊκού Κόμματος, δήλωσε ότι η Fyrom παρουσιάζει  αυξανόμενο εθνικισμό και ότι οι πρόσφατες εξελίξεις είναι επικίνδυνες για τη χώρα.

«Στη Θεσσαλονίκη οι διαδηλωτές απέσπασαν πέτρες από τείχος 1.600 ετών»…

Δημοσίευμα της βοσνιακής εφημερίδας "Dnevni Avaz"

Νοέμβριος 19, 2011.

«Το περιστατικό έλαβε χώρα στη διάρκεια μεγάλης διαδήλωσης»

Τα βαλκανικά μέσα ενημέρωσης προβάλουν σήμερα, την καταστροφή που υπέστη  το βυζαντινό τείχος της  Θεσσαλονίκης.

«Βυζαντινό τείχος στη Βόρεια Ελλάδα, ηλικίας 1.600 ετών, έχει υποστεί βλάβη αυτήν την εβδομάδα κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων για τα μέτρα λιτότητας της ελληνικής κυβέρνησης, καθώς οι διαδηλωτές χρησιμοποίησαν πέτρες από αυτό όταν άνοιξαν πυρ κατά της αστυνομίας, γράφει σχετικά ελληνική εφημερίδα".

Βουλγαρία και Τουρκία υπογράφουν συμφωνία για το φυσικό αέριο της Κασπίας


Νοέμβριος 19, 2011.

Το 2014 η σύνδεση με την Ελλάδα


Σόφια.

Η Βουλγαρία και η Τουρκία θα υπογράψουν  πολιτική συμφωνία για τη διασφάλιση της κατασκευής των αγωγών που θα συνδέσουν τα συστήματα φυσικού αερίου των δύο γειτονικών χωρών, ώστε να εξασφαλιστεί η προμήθεια φυσικού αερίου από την Κασπία Θάλασσα στην Ευρώπη, όπως δήλωσε σήμερα ο Βούλγαρος υπουργός Ενέργειας, Τράικο Τράικοφ.

Οικολόγοι Πράσινοι προς Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου: «Σεβόμαστε τις ιδιαίτερες ταυτότητες όλων»


Νοέμβριος 19, 2011

Στις 15 Νοεμβρίου λάβαμε επιστολή από τις Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου σχετικά με τις θέσεις των Οικολόγων Πράσινων για τις εθνικές μειονότητες στην Ελλάδα. Δείτε παρακάτω την απαντητική επιστολή των Οικολόγων Πράσινων.

Αγαπητοί φίλοι των Παμμακεδονικών Ενώσεων,

Εκ μέρους των Οικολόγων Πράσινων σας ευχαριστούμε για την επιστολή σας και το ενδιαφέρον σας για τις θέσεις μας.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι πιστεύουμε ότι κανένα πολιτικό κόμμα δεν είναι αρμόδιο να αναγνωρίζει ή να μην αναγνωρίζει εθνικές ή άλλες μειονότητες. Τέτοια ζητήματα θα πρέπει να κρίνονται με βάση τους κανόνες που ισχύουν σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη, και όχι με βάση τις επιθυμίες και τις επιλογές των κομμάτων. Κάθε άλλη στάση μπορεί να υπηρετεί τη συγκέντρωση ψήφων, κάνει όμως ζημιά στη χώρα μας.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι έχουν τοποθετηθεί έγκαιρα και στο πρόγραμμά τους για τα ζητήματα των μειονοτήτων (παρ. 8.2), όπως αναφέρετε. Επίσης, στην παρ. 6.2 αναφέρουμε σαφώς ότι:

Καταδικάζουμε τον εθνικισμό και τον αλυτρωτισμό από όπου κι αν προέρχεται. Η επιστροφή σε εθνοκεντρικές λογικές δεν αποτελεί ουσιαστική απάντηση στη νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση αλλά δημιουργεί πρώτα από όλα πρόβλημα στις χώρες που την καλλιεργούν. Η ανοικτή κοινωνία που προωθούμε συνδέεται άρρηκτα με το σεβασμό και τις ιδιαίτερες ταυτότητες όλων.