«Οι Έλληνες μεταναστεύουν στην Τουρκία για να βρουν εργασία»



Δεκέμβριος 16, 2011.

Στην Ελλάδα δεν ακούει κανείς τίποτε άλλο από τη λέξη  ‘κρίση’ και ‘πόσοι Έλληνες  φεύγουν από τη χώρα’.

Εκτός από τους κλασικούς προορισμούς, όπως είναι η Δυτική Ευρώπη, υπάρχει τώρα  και ένας άλλος προορισμός για τους Έλληνες, η Τουρκία.

Έφθασε το ρωσικό κομβόι στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο


Δεκέμβριος  16, 2011.

Zvečan.
 Το κομβόι της ρωσικής βοήθειας προς τους Σέρβους του Κοσσυφοπεδίου έφθασε την Παρασκευή  στο τόπο του προορισμού του και τα εμπορεύματα άρχισαν να εκφορτώνονται από τα φορτηγά και να τοποθετούνται στις αποθήκες του Ερυθρού Σταυρού του Κοσσόβου και Μετοχίων στην τοποθεσία Ντόλιανι και Ζβέτσαν.

Η φάλαγγα συνοδευόταν από το Ρώσο πρέσβη στη Σερβία , Αλεξαντάρ Κονούζιν και οι πολίτες  της Ντιόλανης εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους  προς όλους όσους βοήθησαν  για να φθάσουν τα αγαθά στον τόπο τους.

Ο Ρώσος πρέσβης τόνισε ότι η ρωσική αποστολή θα βοηθήσει ώστε να προστατευτούν τα δικαιώματα των Σέρβων και θα αντιταχθούν σε παράνομες πράξεις βίας που χρησιμοποιούνται εναντίον τους.

Ο Κονούζιν πρόσφερε στους κατοίκους και εικόνα του Χριστού που ήταν ένα δώρο του Βλαντιμίρ Πούτιν προς τους Σέρβους του Κοσσυφοπεδίου.
--
Πηγή: beta


Η Συρία συνεχίζει να συγκεντρώνει στρατεύματα στα σύνορα με την Τουρκία


Δεκέμβριος 16, 2011.

Στο συριακό παραμεθόριο σταθμό  με την Τουρκία,  Μπάμπ ελ Χαβά, όπου βρίσκεται το παλιό τελωνείο, έχουν συγκεντρωθεί  πάνω από 60 συριακά τεθωρακισμένα οχήματα τα οποία αναπτύχθηκαν για την επιτήρηση της περιοχής.

Ο αποκλεισμός αυτής της μεθορίου έχει αναστατώσει τους Τούρκους οδηγούς  των φορτηγών διεθνών μεταφορών και η κινητικότητα του συριακού στρατού τους έχει ανησυχήσει.

Οι συριακές αρχές λόγω της στρατιωτικής δραστηριότητας, έδωσαν διέξοδο στα φορτηγά αυτοκίνητα στη διέλευση των συνόρων από το  Χαλέπι- Σιλβέγκοζου, ώστε  να αποφύγουν τυχόν επεισόδια  και λεηλασίες.
--

Οι Τούρκοι χωρίς βίζα στην Γερμανία


Φώτο από πρόσφατη  τουρκική διαδήλωση  κατά της ρατσιστικής αντιμετώπισης  των μεταναστών στη Γερμανία

Δεκέμβριος 16, 2011.

Η Συνέλευση του κρατιδίου της Βρέμης στη Γερμανία προέβη σε ένα ιστορικό βήμα, την  κατάργηση της θεώρησης της βίζας στους Τούρκους πολίτες.

Ο βουλευτής του κρατιδίου, Şükrü Şenkal, είχε καταθέσει το αίτημα αυτό «για διευκόλυνση των συγγενών των Τούρκων μεταναστών» και η πρόταση  ψηφίστηκε από τη Συνέλευση κατά πλειοψηφία.

Δεύτερη επιστολή Γκρούεφσκι προς Σαμαρά


Δεκέμβριος 16, 2011.

«Θα επιθυμούσα μέσω αυτής της επιστολής, η οποία είναι προς το συμφέρον της δυναμικής του διαλόγου μεταξύ των δύο χωρών μας, να σας καλέσω σε μια συνάντηση η οποία θα μπορούσε να ρυθμιστεί  όσο το δυνατόν συντομότερα, μέσα στο χρόνο στον οποίο σας διατίθεται», λέει ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, σε επιστολή του προς τον αρχηγό του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας της Ελλάδας.

Σκόπια: Ίβανοφ και Τάντιτς συμφώνησαν στην ευρωπαϊκή προοπτική των δύο χωρών


Δεκέμβριος 16, 2011.

«Οι προοπτικές των Σκοπίων  και της Σερβίας  είναι κοινές,  για την ένταξη τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ανεξάρτητα από τα υφιστάμενα εμπόδια, τα οποία, ενδεχομένως,  αποθαρρύνουν τη διαδικασία αυτή», δήλωσαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου στα Σκόπια, οι πρόεδροι των Σκοπίων  και της Σερβίας, Ίβανοφ και Τάντιτς αντίστοιχα.

Βουλγαρία: Κατασχέθηκε τεράστιος αριθμός όπλων, υποψίες για τη βουλγαρική μαφία


Δεκέμβριος 16, 2011.

Μετά από έρευνα του προσωπικού  των βουλγαρικών δυνάμεων ασφαλείας που έχουν ως αντικείμενο την «Καταπολέμηση του Οργανωμένου εγκλήματος»,  εντοπίστηκε σε αποθήκη ενός 51χρονου στη Σόφια, μεγάλη ποσότητα καραμπινών, τυφεκίων  και περιστρόφων για τα οποία ο ιδιοκτήτης της δεν είχε τις απαιτούμενες άδειες .

«Αναπόφευκτη η διαίρεση του κράτους των Σκοπίων!»


Δεκέμβριος 16, 2011.

Το αλβανικό πρακτορείο ειδήσεων “Albanian Media Agency”, δημοσιεύει σήμερα ένα άρθρο του εκδότη της Πρίστινας, Φαΐκ Κρασνίκι, ο οποίος είναι και μέλος του προεδρείου του αλβανικού εθνικιστικού κινήματος «Συμμαχία Κόκκινο και Μαύρο».

Ο συντάκτης αναφέρει έξι λόγους για τους οποίους θεωρεί ότι στα Σκόπια θα διαχωριστεί το αλβανικό στοιχείο από το σλαβικό και το οποίο θα δημιουργήσει μια νέα οντότητα.

 Τις σκέψεις του προσπαθεί να τις στηρίξει με τα εξής σημεία:

Σκόπια: Ένα κράτος διαιρεμένο μεταξύ των εθνοτήτων


“Η έκθεση του παρατηρητηρίου του Συμβουλίου της Ευρώπης δεν δημοσιεύθηκε από τα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων και δεν σχολιάστηκε,  ούτε τέθηκε προς συζήτηση από τα κυβερνητικά στελέχη”


Δεκέμβριος 16, 2011.

« Η κοινωνία στην FYROM παραμένει βαθιά διχασμένη σε εθνοτικές γραμμές, ενώ οι δύο κύριες εθνοτικές ομάδες, οι Σλάβοι και οι Αλβανοί, ζει η μία απέναντι στην άλλη, χωρίς παράλληλα να συνδιαλέγονται, χωρίς να έχουν αλληλεπιδράσεις μεταξύ τους. Αυτή η παράλληλη συνύπαρξη παρατηρήθηκε κυρίως στους τομείς της εκπαίδευσης, των μέσων ενημέρωσης, των πολιτικών κομμάτων και σε άλλους τομείς της δημόσιας ζωής» αναφέρει έκθεση του  Παρατηρητηρίου του Συμβουλίου της Ευρώπης, στο Στρασβούργο.