«Οι Σλάβοι στη Μάλα Πρέσπα θα υπερασπιστούν την εθνικότητά των ‘Μακεδόνων’ στο Στρασβούργο»


Δεκέμβριος 27, 2011.

Δεν έχουν μειωθεί οι αντιδράσεις των μειονοτήτων  στην Αλβανία, μετά την κατάργηση το όρου «υπηκοότητα» στις  πολιτικές ταυτότητες.

Οι σλαβικής καταγωγής κάτοικοι της Μάλα Πρέσπα μετά τις διαμαρτυρίες τους προς τα αλβανικά και διεθνή θεσμικά όργανα των Τιράνων  αποφάσισαν να καταφύγουν στο Στρασβούργο για να διεκδικήσουν εκ νέου τον όρο του «Μακεδόνα».

Οι Σλάβοι πραγματοποίησαν  συνάντηση στο Πούστες, όπου αξιολόγησαν  την απόφαση του δικαστηρίου για το βασικό ανθρώπινο δικαίωμα και το οποίο προστατεύεται από το άρθρο 20 του αλβανικού Συντάγματος.

Αντέδρασαν μετά την απόφαση του αλβανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου για την ανάκληση της ιθαγένειας από τα μητρώα και αποφάσισαν στη συνάντησή τους αυτή να  διεκδικήσουν  το δικαίωμα της ιθαγένειας.

Τρεις παράνομοι μετανάστες βρέθηκαν παγωμένοι στη βόρεια Ελλάδα


Δεκέμβριος 27, 2011- Сител Телевизија

Η Ελληνική αστυνομία σήμερα βρήκε τους σωρούς τριών παράνομων μεταναστών συμπεριλαμβανομένου ενός 12χρονου αγοριού και της μητέρας του, που βρήκαν το θάνατο από τη παγωνιά, καθώς προσπαθούσαν να διασχίσουν  λιμνώδη περιοχή από την Τουρκία προς την Ελλάδα.

Τουρκία: «Οι χάρτες θερμαίνουν τη Μεσόγειο»



Δεκέμβριος 27, 2011.

Οι ανακοινώσεις της πορείας των ερευνών  από τους Έλληνες, στο οικόπεδο 12,  θα καθορίσουν  τις προθέσεις τους  για περαιτέρω έρευνες.

Η πρωτοβουλία αυτή των Ελλήνων για έρευνες φυσικού αερίου με γεωτρήσεις στην περιοχή της Μεσογείου φαίνονται να αυξάνουν την ένταση στην περιοχή.

Ωστόσο, τα αποτελέσματα των εργασιών που γίνονται στο οικόπεδο 12, από την ελληνοκυπριακή πλευρά , θα ανακοινωθούν  μέσα στις επόμενες  ημέρες.

Αλβανία-Σκάνδαλο: Ο αρχηγός της Αστυνομίας κινείται με κλεμμένο αυτοκίνητο…


Δεκέμβριος 27, 2011.

Τίρανα.

«Ο επικεφαλής του Υπουργείου Εσωτερικών και της Κρατικής Αστυνομίας, εκείνος ακριβώς που θα πρέπει να είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά του εγκλήματος, είναι αυτός που ταξιδεύει με κλεμμένο αυτοκίνητο.
» Και δεν είναι το μοναδικό. Πρόκειται για οχήματα τα οποία έχουν κλαπεί σε διάφορες χώρες της Ευρώπης και εδώ χρησιμοποιούνται από τους κορυφαίους ηγέτες του κράτους.

Αλβανός Υπουργός Άμυνας: Δεν πουλάμε όπλα στη Λιβύη, η γειτονική χώρα πουλάει…



Δεκέμβριος 27, 2011.

Ο Αλβανός υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι η χώρα του δεν πωλεί όπλα προς τη Λιβύη, αλλά δραστηριοποιείται  μόνο σε αγορές εκτός του διεθνούς εμπάργκο.

Σύμφωνα με τον Άρμπεν Ιμάμη,  το εμπόριο όπλων της χώρας έχει πληγεί από «έναν γείτονά μας», του οποίου το όνομα απέφυγε να αναφέρει, «ο οποίος πουλά οπλισμό κατόπιν υπαινιγμών για την ποιότητα των εξοπλισμών μας».

Συγκρούσεις στα σύνορα Συρίας – Τουρκίας


Δεκέμβριος 27, 2011.

Δαμασκός.

Συριακές δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν  δεκάδες ανθρώπους μέλη ‘ένοπλης τρομοκρατικής οργάνωσης’ που προσπάθησαν να μπουν στη Συρία από τα σύνορα με την Τουρκία, σύμφωνα με πληροφορίες  της κρατικής ασφάλειας της Συρίας που δημοσιεύθηκαν στο συριακό πρακτορείο SANA.

‘Το βιβλίο του Μαγίστρου Αλεκσαντάρ Ντόνσκι’: «Οι Μακεδόνες δεν ήταν Έλληνες»


 Η παρουσίαση του βιβλίου στο Σύδνεϋ  -Αυστραλία

Δεκέμβριος 27, 2011.

«Ένα αποκαλυπτικό βιβλίο για το πώς σκέφτονται οι «Μακεδόνες» του Γκρούεφσκι»

Магистер Александар Донски пред в-к "Народна волја"
(Ο μάγιστρος Αλεκσαντάρ Ντόνσκι στην εφημερίδα «Ναρόντνα βόλια)
 
«Αυτές τις ημέρες από το Μακεντόσκοτο  Φιλολογικό Σύλλογο «Γκρικόρ Πρλίτσεφ» του  Σύδνεϋ  και το ΕΜΑΡΙ* της πόλης Στιπ, κυκλοφόρησε το βιβλίο που έχει τίτλο :

« Ελληνικές και άλλες αρχαίες μαρτυρίες για την ιδιαιτερότητα των αρχαίων Μακεδόνων», από τον Μάγιστρο  Αλεκσαντάρ Ντόνσκι του Ινστιτούτου Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου «Γκότσε Ντέλτσεφ».

Το βιβλίο δημοσιεύεται σε δύο ειδικές εκδόσεις – στη σλαβική και την αγγλική γλώσσα.

Έχουμε την ευκαιρία  να μιλήσουμε με τον ίδιο το συγγραφέα.


«Κύριε Ντόνσκι (φωτό) θα σας ρωτήσω γιατί εκδώσατε αυτό το βιβλίο;»

«Πάντοτε προσπαθώ μέσα από τους τίτλους των βιβλίων μου να αντικατοπτρίζεται με σαφήνεια  το περιεχόμενο τους. Έτσι έγινε και τώρα. Υπάρχουν πενήντα οκτώ μαρτυρίες αρχαίων συγγραφέων (κυρίως ελληνικές πηγές) που καταθέτουν σαφώς ότι οι αρχαίοι Μακεδόνες δεν ήταν Έλληνες. Τα αποσπάσματα  παρουσιάζονται αυθεντικά και συνοδεύονται  με τα κατάλληλα σχόλια».

«Τι αποδεικνύεται από αυτά;»

«Οι μαρτυρίες αυτές καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα αποδεικτικών στοιχείων που αποδεικνύουν σαφώς ότι οι Μακεδόνες δεν ήταν Έλληνες, μέσα από έμμεσους ισχυρισμούς (αν και ποτέ δεν το είπαν οι ίδιοι οι Μακεδόνες), εντούτοις  παρέχονται άμεσες αποδείξεις ότι ήταν διαφορετικό φύλο.

Αλβανός Πολιτικός Σκοπίων: «Οι Αλβανοί περισσότερο θέλουν την αλλαγή της ονομασίας της χώρας από ό, τι οι Έλληνες»!


Δεκέμβριος 27, 2011. ИНПРЕС.

Ο επικεφαλής του «Δημοκρατικού Κόμματος των Αλβανών» DPA,  των Σκοπίων, Μεντούχ Τάτσι σε συνέντευξή του  προς το ραδιοσταθμό  “Φωνή της Αμερικής”,   σε εκπομπή προς την Αλβανία και στην αλβανική γλώσσα, δήλωσε ότι περισσότερο οι Αλβανοί  επιθυμούν την αλλαγή της ονομασίας της χώρας των Σκοπίων από ό, τι οι Έλληνες…

Ο Τάτσι εκτίμησε ότι ο νόμος για τη γλώσσα στο κράτος των Σκοπίων και  αυτός που  αναφέρεται στην αλβανική σημαία πρέπει να αλλάξει.

Mayer: «Δεν είναι ταμπού να φύγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη»



Δεκέμβριος 27, 2011. (Сител Телевизија. 11:23)

«Το να εγκατελείψει η Ελλάδα το ευρώ δεν πρέπει να το αντιμετωπίζει ως ταμπού» ισχυρίζεται ο Thomas Mayer, επικεφαλής οικονομολόγος της Deutsche Bank.

Τουρκία:«Οι Έλληνες θέλουν αποζημιώσεις από τις δηλώσεις Γιλμάζ!»



Δεκέμβριος 27, 2011- (Dünya Bülteni)


Μία ημέρα μετά τη δημοσίευση των δηλώσεων του πρώην πρωθυπουργού, Μεσούτ Γιλμάζ, αντέδρασε η Ελλάδα σχολιάζοντας τη συνέντευξή του και κάνοντας  σφοδρές παρατηρήσεις για το αντικείμενο των δηλώσεων του.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας χαρακτήρισε ως ‘σοβαρό γεγονός’ τις δηλώσεις  και περιμένει από τις τουρκικές αρχές εξηγήσεις. Με το θέμα ασχολούνται τόσο τα  πολιτικά κόμματα όσο και τα  μέσα ενημέρωσης και στις σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία έχει πέσει μια σκιά μετά τις δηλώσεις του Γιλμάζ,  ότι Τούρκοι πράκτορες έκαιγαν τα ελληνικά δάση τη δεκαετία του ’90 με εντολή της τότε πρωθυπουργού Τσιλέρ.

Από όλο αυτό το ζήτημα ανακύπτει και η καταβολή αποζημιώσεων της Τουρκίας προς την Ελλάδα.