Βουλγαρικό πρακτορείο: « Έλληνας Μητροπολίτης θα καταλάβει τα Σκόπια με 5 τανκς σε 20 λεπτά»



Ιανουάριος 24, 2012.

« Η Θεσσαλονίκη να μην φοβάται, θα κατακτήσουμε  την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας σε 20 λεπτά με 5 αεροσκάφη και 10 τανκς". 
Έτσι εκφράστηκε ο Μητροπολίτης Άνθιμος αναφερόμενος στο καρναβάλι της Βέβτσανης, όταν  οι Σκοπιανοί πατριώτες έκαναν ένα αστείο ότι «θάβουν» την Ελλάδα, όπως αναφέρθηκε από  ελληνική ιστοσελίδα.


Κατά τη διάρκεια  της λειτουργία ο Άνθιμος υπενθύμισε μια άλλη πραγματικότητα.
 Μίλησε για τη γνωστή συνομιλία μεταξύ των πρώην ηγετών της Ελλάδας και της Σερβίας – Μητσοτάκη και Μιλόσεβιτς: « Θέλετε να επέμβετε;, ρώτησε ο  Μιλόσεβιτς τον ομόλογό του. «Όχι», απάντησε ο Μητσοτάκης, « Εμείς θα παρέμβουμε ειρηνικά» πρόσθεσε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης των Σκοπίων έχουν εξοργιστεί για άλλη μια φορά  που ο Άνθιμος χρησιμοποιεί κάθε Κυριακή αντι-σκοπιανό πολιτικό κήρυγμα.

Πρόσφατα, ως απάντηση, για την ίδρυση του σκοπιανού ραδιοφώνου  στη Φλώρινα, προέτρεψε  τους Έλληνες  να προβούν σε βανδαλισμούς για να σταματήσει  η μετάδοση της σλαβικής γλώσσας στην ελληνική επικράτεια.
Πολλοί πιστεύουν ότι ήθελε να  προετοιμάσει μια ομάδα με 50 Έλληνες , οι οποίοι θα μετέβαιναν στη Φλώρινα να καταστρέψουν το σταθμό.
--


Πηγή: Информационна агенция Стандарт Нюз