Βούλγαρος Ιστορικός: «Μας έσωσαν οι Οθωμανοί από την ιστορική εξαφάνιση»



Ιανουάριος 27, 2012.

Ο αρχηγός του κόμματος «Πράσινη Βουλγαρία», Στόγιαν Ντίνκοφ,  γεωλόγος στο επάγγελμα, ποιητής και  ιστορικός συγγραφέας, υποστηρίζει σε συνέντευξή  που δημοσιεύεται σε τουρκικό πόρταλ (σε περίοπτη θέση και   επί πολλές ημέρες) ότι οι Βούλγαροι ως έθνος διασώθηκαν, χάρις στην Οθωμανική Κυριαρχία, ειδάλλως, θα είχανε εξαφανιστεί μέσα στη Βυζαντινή Αυτοκρατορία…

Αυτά διατείνεται στο βιβλίο του: «Η νέα Οθωμανική- Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, οι Βούλγαροι και οι Τούρκοι».

Σύμφωνα με τον ‘Πράσινο’ πολιτικό η επιβίωση του βουλγαρικού έθνους οφείλεται στην πρόνοια των Οθωμανών Σουλτάνων να προστατευτεί η θρησκεία και η εθνικότητά των μειονοτήτων.

«Πρέπει να γνωρίζουμε ότι , η Βουλγαρία ήταν μέρος ενός μεγάλου κράτους. Σήμερα υπάρχουν 52 χώρες που βρίσκονταν υπό τη διοίκηση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. 

Όλα αυτά τα κράτη σήμερα, είναι σύγχρονα ανεξάρτητα κράτη.  Αυτοί οι λαοί, μέσα στα 400 ή 600 χρόνια  υπό την Οθωμανική Αυτοκρατορία, είχαν το αναπόσπαστο δικαίωμα της πίστης, της διατήρησης του τρόπου ζωής τους και των παραδόσεων τους. 

Δεν υπάρχει έθνος που να αφομοιώθηκε από την διοίκηση  της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Έτσι, παρά την κυριαρχία του οθωμανικού κράτους, οι λαοί δεν έχασαν την εθνοτική καταγωγή τους», είπε ο ηγέτης της «Πράσινης Βουλγαρίας».


(σημ. κάποιος έπρεπε να πει στον Στόγιαν, ότι η Ιστορία έχει διδάξει, αιώνες επί αιώνων,  μόνον οι κατώτεροι λαοί αφομοιώνονται εθνολογικά από τους ανώτερους,  και όχι το αντίστροφο)