“Η Αθήνα ζητάει πρόοδο στη Συμφωνία των Θαλάσσιων Υδάτων”



 Ιανουάριος 21, 2012.

Τίρανα.

«Παρά το ότι το Συνταγματικό Δικαστήριο,  απέρριψε το επίσημο σχέδιο της συμφωνίας των θαλάσσιων υδάτων, εντούτοις ενδέχεται να έρθει πάλι στο προσκήνιο. Για το σκοπό αυτό αναμένονται  θετικές εξελίξεις που μπορούν να έρθουν  ως αποτέλεσμα  της προόδου της αλβανικής κυβέρνησης στο ζήτημα αυτό», σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, Γρηγόρη Δελαβέκουρα.


«Όπως γνωρίζετε έχουμε, ήδη, - από το 1977- μια συμφωνία με την Ιταλία. Έχουμε υπογράψει μια συμφωνία με την Αλβανία, μια συμφωνία, που δυστυχώς, δεν έχει επικυρωθεί, λόγω της απόφασης του Συνταγματικού Δικαστηρίου, αλλά ελπίζουμε να δούμε πρόοδο σε αυτό το θέμα», δήλωσε ο Δελαβέκουρας, κατά την εβδομαδιαία συνάντησή του με τους δημοσιογράφους.

Τονίζεται ότι,  η Αθήνα  δεν θεωρεί ότι έχει ακυρωθεί το Σύμφωνο καθορισμού των θαλάσσιων συνόρων, όπως έχει υπογραφεί από τους δύο πρώην υπουργούς Εξωτερικών  και απαιτεί από την Αλβανία να επιλύσει το θέμα αυτό,  για το οποίο από το 2010 δεν έχει προβεί σε καμία κίνηση. Το θέμα της Συμφωνίας αυτής παραμένει στο προσκήνιο της δημοσιότητας,  για το οποίο η αλβανική κυβέρνηση αποφεύγει να δώσει εξηγήσεις.

--


Πηγή: Gazeta Shqip