Ένα μεγαλόπνοο σχέδιο: Το Ισραήλ θα ενωθεί με την Ερυθρά Θάλασσα


Το  Ισραηλινό σχέδιο για διέξοδο στην Ερυθρά Θάλασσα από τουρκικό δημοσίευμα

Ιανουάριος 30, 2012.

Προτείνεται εναλλακτική λύση αντί της διώρυγας του Σουέζ

ΤΟ Ισραήλ για τη βελτίωση των εμπορευματικών μεταφορών μεταξύ της Ασίας και της Ευρώπης καθώς και στους μεσογειακούς λιμένες, ανακοίνωσε ότι θα δημιουργήσει μια νέο οδό προς την Ερυθρά Θάλασσα.


Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου, στο χθεσινό Υπουργικό Συμβούλιο, ανακοίνωσε ότι θα συνδέσει  τη μεσογειακή ακτή του Τελ Αβίβ με την Ερυθρά θάλασσα, ένα έργο 350 χιλιομέτρων  σε συνδυασμό με οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο.

Σύμφωνα με τον Νετανιάχου, η νέα γραμμή θα μεταφέρει επιβάτες και εμπορεύματα μεταξύ της Ασίας και της Ευρώπης και θα  παίζει ανταγωνιστικό ρόλο  με τη διώρυγα του Σουέζ.

«Είναι μια νέα σύνδεση από όπου θα μεταφέρονται εμπορεύματα μεταξύ της Ασίας και της Ευρώπης, από την Κίνα και την Ινδία και τις άλλες αναδυόμενες οικονομίες και  σε αυτήν δείχνουμε μεγάλο ενδιαφέρον» δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι ο νέος κόμβος θα είναι το σημείο συνάντησης μεταξύ των ηπείρων.
Σύμφωνα με το Νετανιάχου «Το Ισραήλ  στη διάρκεια των επόμενων 50 ετών με το έργο αυτό θα αλλάξει τελείως», λέγοντας χαρακτηριστικά «μια αλλαγή από το κεφάλι μέχρι τα νύχια των ποδιών».

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός  είπε ακόμη ότι το έργο είναι εθνικής και στρατηγικής σημασίας για την ύπαρξη της χώρας.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση το έργο θα δοθεί σε κινεζικές δημόσιες εταιρείες οι οποίες έχουν εμπειρίες από ανάλογα έργα.
--