Γκρούεφσκι: «Η Ελλάδα δεν μπορεί να αποτελεί εξαίρεση, να σεβαστεί το Δικαστήριο της Χάγης»



Ιανουάριος 27, 2012.

Μοναστήρι.

«Η πΓΔΜ είναι έτοιμη για την ένταξή της στο ΝΑΤΟ από το 2008, αλλά εμποδίστηκε από την Ελλάδα για το ζήτημα της ονομασίας. Η Ελλάδα δεν μπορεί να αποτελεί εξαίρεση, πρέπει να σέβεται το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, διότι διαφορετικά θα ήταν μια υποτίμηση του ΝΑΤΟ», δήλωσε o πρωθυπουργός σήμερα από την Μπίτολα.


«Στο ΝΑΤΟ είχαμε μια καλή υποδοχή. Γίναμε δεκτοί ως εταίρος και σύμμαχος, εδώ και πολλά χρόνια και συμβάλλουμε στο ΝΑΤΟ και το ΝΑΤΟ γνωρίζει τη βοήθεια που προσφέρουμε. Και αυτή είναι πραγματική και ουσιαστική, όχι δηλωτική σε ένα χαρτί, βοηθούμε με το στρατό και τα μισά χρήματα του προϋπολογισμού μας πηγαίνουν  στο Αφγανιστάν. Το ΝΑΤΟ εκτιμά, τις μεταρρυθμίσεις που έγιναν σε όλους τους τομείς και όπως τονίστηκε η χώρα μας ήταν έτοιμη να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ από το 2008. Δυστυχώς είναι γνωστό το πρόβλημα  με τον αποκλεισμό που επέβαλλε η Ελλάδα», είπε ο Νίκολα Γκρούεφσκι διατυπώνοντας τις θέσεις που εξέφρασε κατά τη συνεδρίαση, , προχθές,  στην έδρα του ΝΑΤΟ, τις Βρυξέλλες.

«Εάν ανοίξετε το βασικό καταστατικό του ΝΑΤΟ, είπε, θα δείτε ότι ένας από τους κύριους πυλώνες της Συμμαχίας, είναι η διάδοση της ασφάλειας και της  δημοκρατίας και του σεβασμού του διεθνούς δικαίου.

»Έτσι η Ελλάδα δεν μπορεί να αποτελεί εξαίρεση, επειδή θα ήταν υποτίμηση του ΝΑΤΟ. Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να λυθεί αυτό το πρόβλημα που δημιουργεί η Ελλάδα, χωρίς να παραβιάζεται το διεθνές δίκαιο», τόνισε ο Γκρούεφσκι κατά τα εγκαίνια του αθλητικού κέντρου  της πόλης  του Μοναστηριού.
--