Στρατός: Η Βουλγαρία θα εγκαταστήσει στην Αλβανία εθνικό σύστημα κωδικοποίησης συμβατό με το ΝΑΤΟ




Μάρτιος 8, 2012.

Σόφια.

Η Βουλγαρία θα παραχωρήσει στην Αλβανία το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το προϊόν λογισμικού «Εθνικό Όργανο Κωδικοποίησης Bulcod».


Αυτό είναι το αποτέλεσμα συμφωνίας μεταξύ  των υπουργείων Άμυνας των δύο χωρών, η οποία εγκρίθηκε από τη βουλγαρική κυβέρνηση σήμερα (χθες), σύμφωνα με το γραφείο Τύπου της Κυβέρνησης.

Η συμφωνία προβλέπει   πλήρη βοήθεια της Βουλγαρίας στις προσπάθειες της Αλβανίας για τη δημιουργία ενός Εθνικού Συστήματος Κωδικοποίησης, το οποίο θα είναι συμβατό με το σύστημα κωδικοποίησης του ΝΑΤΟ.

Η συμβατότητα αυτή είναι μία από τις αναγκαίες και απαραίτητες προϋποθέσεις για την επίτευξη πλήρους τεχνικής και λειτουργικής συμβατότητας με τα κράτη μέλη της ΕΕ και τους εταίρους στο ΝΑΤΟ, στη διαχείριση των υλικών πόρων για την άμυνα και τη βελτιστοποίηση του κόστους για την παράδοση των εξοπλισμών καθώς και τον εξοπλισμό που απαιτείται για τη συμμετοχή των ένοπλων δυνάμεων σε πολυεθνικές επιχειρήσεις και προγράμματα.

Η χορήγηση του λογισμικού θα εξοικονομήσει σημαντικούς οικονομικούς πόρους στην Αλβανία, τόσο σε προσπάθεια όσο και σε χρόνο, για την ανάπτυξη ενός δικού της ή αγοράς ενός παρόμοιου προϊόντος.

Η συμφωνία είναι παρόμοια με αυτήν που υπογράφηκε με τα υπουργεία Άμυνας της FYROM, της Σερβίας και του Μαυροβουνίου.

Με αυτήν η χώρα μας, θα ενισχύσει τον ηγετικό της ρόλο στην περιοχή στο σύστημα κωδικοποίησης του ΝΑΤΟ.
--