Σκόπια: «Ιδιαίτερης σημασίας» επίσκεψη μελών του Κογκρέσου των ΗΠΑ



Απρίλιος 5, 2012.

Αντιπροσωπεία από το Κογκρέσο των ΗΠΑ που επισκέπτεται τα Σκόπια, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της FYROM,  Γκιόργκι Ίβανοφ, σύμφωνα, μάλιστα,   με πηγές της σκοπιανής προεδρίας  η επίσκεψη αυτή χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερης σημασίας.


Ο Σκοπιανός πρόεδρος ενημέρωσε τα μέλη του Κογκρέσου για την τρέχουσα κατάσταση στη χώρα καθώς και τις προσδοκίες για την επερχόμενη περίοδο.

Ο Ίβανοφ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της χώρας του για την συνεχιζόμενη υποστήριξη για τη στρατηγική σχέση με τις Ηνωμένες Πολιτείες που δεν είναι μόνον τυπικές αλλά συνοδεύονται με αξίες, ιδέες και οράματα που εδραιώνουν τη συνεργασία των δύο χωρών.



Οι αμερικανοί βουλευτές David Drajer, David Price, ο Jim MekDermot, Eric Paulsen και Gary Connolly συνομιλούν με τον πρόεδρο των Σκοπίων

Στη συνάντηση με τους Αμερικανούς βουλευτές έγινε εκτενής αναφορά για τη διμερή διαμάχη για το όνομα και τον περιορισμό που θέτει ο νότιος  γείτονας της χώρας.

Ο Ίβανοφ επανέλαβε ότι η πΓΔΜ προσεγγίζει το ζήτημα εποικοδομητικά, δεσμεύεται για τη διαδικασία εξεύρεσης μιας αμοιβαίας αποδεκτής λύσης στο όνομα με τον απαραίτητο σεβασμό, μέσα σε ένα πλαίσιο διεξαγωγής των διαπραγματεύσεων, καλής θέλησης και υπεύθυνης προσέγγισης, με τον νότιο γείτονα, γράφει το σκοπιανό δημοσίευμα.

--