Τουρκία: «Η επιχείρηση διάσωσης των απαχθέντων από το PKK απέτυχε!»



Απρίλιος 8, 2012

Ντιγιαρμπακίρ.

Όπως ισχυρίζεται ένας υποψήφιος διοικητής,  το PKK κρατά αιχμάλωτους δύο στρατιώτες και η τελευταία επιχείρηση που έγινε (από τον τουρκικό στρατό) δεν έφερε αποτελέσματα.


Σύμφωνα με το Γραφείο του Διοικητή του Ντιγιαρμπακίρ φέρεται να έχει απαχθεί ένας υπαξιωματικός και ένας λοχίας από τους Κούρδους αντάρτες  σε μια οργανωμένη επιχείρηση, όπως δήλωσε ένας υποψήφιος κυβερνήτης για την Şenyayla.

Ο υποψήφιος κυβερνήτης της επαρχίας του Ντιγιαρμπακίρ δήλωσε ότι σύμφωνα με απόρρητες πληροφορίες η επιχείρηση που ξεκίνησε από τη διοίκηση χωροφυλακής του Ντιγιαρμπακίρ και της διεύθυνσης ασφαλείας του Ντιγιαρμπακίρ, είχε αυτό το στόχο.

Οι δηλώσεις του έχουν ως εξής:

«Στις 9 Ιουλίου του 2011 στην περιοχή Lice (περίπου 90 χιλιόμετρα από το Ντιγιαρμπακίρ) απήχθηκαν ένας υπαξιωματικός και ένας λοχίας όπως αναφέρθηκε στις 12 Αυγούστου του 2011 και οι επιχειρήσεις που έγιναν μεταξύ της 5ης και 6ης Απριλίου 2012 είχαν ως σκοπό τον εντοπισμό και την απελευθέρωσή τους».

Στις επιχειρήσεις  έλαβαν μέρος οι δυνάμεις της περιφερειακής διοίκησης της χωροφυλακής με τη συμμετοχή ειδικών αστυνομικών δυνάμεων με υποστήριξη από τον αέρα, αλλά,  δεν έφεραν αποτέλεσμα, ενώ  είναι γνωστές οι τοποθεσίες που χρησιμοποιούνται από τους αντάρτες την περίοδο του καλοκαιριού εντούτοις δεν εντοπίστηκαν καταφύγια που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Στη δήλωση αναφέρεται ότι έχουν καταστραφεί κρησφύγετα καλοκαιρινά και τα οποία δεν θα μπορέσουν πια να χρησιμοποιήσουν, αναφέρει το τούρκικο δημοσίευμα.
--