Αλβανός Ιερέας: Η Ελληνική Εκκλησία είναι στρατιωτική μονάδα για κατάκτηση των λαών



Μάιος 25, 2012.

Η εθνική Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας στο Ελμπασάν καταδίκασε  τις πρόσφατες υστερικές φωνές που έγιναν κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στα Ιωάννινα, στην Ελλάδα, για την απελευθέρωση της Βορείου Ηπείρου της Αλβανίας.
Στη διάρκεια συνέντευξης στην εφημερίδα «Idea» ο ιερέας της εκκλησίας της «Παναγίας», Νίκολα Μάρκου, ήρθε σε αντιπαράθεση στην τηλεόραση με τον Έλληνα  Αρχιεπίσκοπο των Τιράνων, Αναστάσιο.


Ο παπά Νικόλα  απαίτησε την αντίδραση της πολιτικής ηγεσίας της Αλβανίας, η οποία εξακολουθεί να παραμένει σιωπηλή για τα αίσχη που γίνονται στην Αλβανία από την ελληνική Εκκλησία – γράφει το αλβανικό δημοσίευμα – μάλιστα, ο κληρικός δήλωσε ότι η πολιτική του ελληνικού κράτους και της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας έχουν εγγενή σοβινιστική στάση απέναντι στο κράτος και στην ορθόδοξη εκκλησία της Αλβανίας.

«Η Ορθόδοξη Εκκλησία  «της Παναγίας»/ Shën Mëria”,  του Ελμπασάν ποτέ δεν αναγνώρισε την εξουσία του Αρχιεπισκόπου Γιαννουλάτου (Αναστάσιου) που έχει σφετεριστεί αδίκως το θρόνο της Εθνικής Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Αλβανίας.
Δεν είναι για εμάς ένας αρχιεπίσκοπος αλλά ένα αντιπρόσωπος της ελληνικής μυστικής υπηρεσίας αν και έλαβε πολλές τιμητικές διακρίσεις σε ορισμένες χώρες.
Όταν απευθύνεται στους Αλβανούς τους λέει:

«Πρέπει να πιστέψετε  ότι στο ποίμνιο της Αλβανίας, εγώ είμαι ο αντιπρόσωπος του Θεού» και τη στιγμή αυτή παραβιάζει  τον χρυσό κανόνα της Ορθόδοξης Εκκλησίας, σύμφωνα με τον οποίο κάθε αρχιεπίσκοπος,  όπως οι επίσκοποι της ορθοδόξου εκκλησίας σε όλον τον κόσμο,  ομιλούν την γλώσσα των ανθρώπων στους οποίους διδάσκει και αυτή πρέπει να είναι η αλβανική», είπε ο Αλβανός ιερέας.

Κατά την άποψή του – συνεχίζει το αλβανικό δημοσίευμα-  η Ελλάδα είχε πάντα εδαφικές διεκδικήσεις στην Αλβανία αφού υποστηρίζει τον όρο ‘Βόρειος  Ήπειρος’.

« Ο παπα Νικόλα είπε ότι με αυτές τις υστερικές εκκλήσεις  της ελληνικής Εκκλησίας κοντεύει να αλλάξει το νόημα του θείου μηνύματος», σημειώνει το δημοσίευμα.
--