Dnevnik: Υπό κατοχή η Μακεδονία και ο … Άνθιμος είναι …αντίχριστος!


Πρωτοσέλιδη η αναφορά της σκοπιανής εφημερίδας Ντνέβνικ για τον Μητροπολίτη Άνθιμο και τα περί ...κατοχής της Μακεδονίας!

 Ιούλιος 10, 2012.

Το Παγκόσμιο Συνέδριο των Σλάβων των Σκοπίων, πιστεύει ότι ο μητροπολίτης «Σολούνσκιοτ»  Άνθιμος (της Θεσσαλονίκης) με τις δηλώσεις του, αντί της ειρήνης και της αγάπης, ενθαρρύνει και τροφοδοτεί  το ρατσισμό και το φασισμό, το μίσος και τον πόλεμο μεταξύ των Σκοπίων και της Ελλάδας, με τα κηρύγματά του περί αντιχριστιανικών  και ανιστόρητων Σκοπίων.

Να κλείσουν στη φυλακή τον Γκεοργκιέφσκι

Με τις δηλώσεις του ο Άνθιμος προτρέπει την Αθήνα να χρησιμοποιήσει την 


αυτοβιογραφία του πρώην πρωθυπουργού  Λιούμπτσο Γκεοργκιέφσκι, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι οι Σλάβοι είναι οι μεγαλύτεροι πλαστογράφοι της Ιστορίας, για να αποδείξει ότι η Ελλάδα έχει δίκιο στη διαμάχη με τα Σκόπια, σύμφωνα με τον Τοντόρ Πετρόφ τον πρόεδρο των Σλάβων της Διασποράς ο οποίος είπε για τον Γκεοργκιέφσκι ότι «δεν χρειάζεται να κάνει διδάγματα για την ιστορία και τη δημοκρατία αλλά να βρίσκεται  έγκλειστος στη φυλακή  για προδοσία και αδικαιολόγητο πλουτισμό».

«…Αντίχριστος ο… Άνθιμος, υπηρέτης του Σατανά»

«Το Παγκόσμιο Σλαβικό Συμβούλιο απορρίπτει με αγανάκτηση τις δηλώσεις του μητροπολίτη της  ‘Σολούν’ (Θεσσαλονίκης) για την διάδοση των δηλώσεων του πρώην πρωθυπουργού Γκεοργκιέφσκι ο οποίος υποστηρίζει  ότι οι Σλάβοι των Σκοπίων είναι οι μεγαλύτεροι πλαστογράφοι της ιστορίας των Βαλκανίων.
Ο αντίχριστος Άνθιμος ( στο πρωτότυπο «Антихристот Антимос» ενστερνίστηκε τις ιδέες του Γκεοργκιέφσκι, επειδή και οι δύο είναι  υπηρέτες του Σατανά. Είναι ένας εχθρός  των Σκοπίων. Είναι ένας εχθρός των Σκοπίων, ένας προδότης με τ’ όνομα», είπε ο Πετρόφ.

Κατοχικό το καθεστώς της Μακεδονίας

Τα Σκόπια δεν συμμερίζονται την Ελλάδα, τη Βουλγαρία, την Αλβανία και τη Σερβία. Η Μακεδονία χωρίστηκε στον πόλεμο των Βαλκανίων με τη συνθήκη του Βουκουρεστίου και καταλήφθηκε από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία, την Αλβανία και την Σερβία. Οι Σλάβοι των Σκοπίων υπήρξαν τα θύματα της γενοκτονίας και του βίαιου διωγμού από τις πατρίδες τους από το κατοχικό καθεστώς της Μακεδονίας.

«Παρωδία της δημοκρατίας ο Γκεοργκιέφσκι»

Ο πρόεδρος των Σλάβων της Διασποράς θεωρεί τον Γκεοργκιέφσκι ως μια παρωδία της δημοκρατίας των Σκοπίων. Προερχόμενος από βουλγαρική οικογένεια έγινε Βούλγαρος πολίτης και ‘αντιμακεδονιστής’ και εξυβρίζει ασύστολα κατά των «Μακεδόνων»  σπέρνοντας ψεύδη για το  ‘μακεδονικό έθνος’ και τους Σλάβους γενικότερα»

Ίδιες οι θέσεις Βουλγάρων, Ελλήνων και Τσερβενκόφσκι

«Τις θέσεις του υπερασπίζονται  οι ακροδεξιοί Βούλγαροι και οι νεοναζί Έλληνες μαζί με τον πρόεδρο του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος, Μπράνκο Τσερβένκοφσκι.
»Δεν διαχωρίζει τη θέση του από τα στερεότυπα των βαλκανικών πρωτευουσών και τις ιστορίες περί πολιτισμού και ιστορίας της Μακεδονίας. Από τα χέρια  του Βελιγραδίου έπεσε στην αγκαλιά της Σόφιας με την εμμονή του για αλλαγή του συνταγματικού ονόματος, σύμφωνα με τα ελληνικά συμφέροντα.
»Ενώθηκε ( ο Γκεοργκιέφσκι)  με το φιλό-Σερβο Τσερβενκόφσκι που είναι συντεταγμένος στις επιδιώξεις της Αθήνας, του Βελιγραδίου και της Σόφιας,  για μόνιμη αλλαγή της συνταγματικής ονομασίας  και την αναδιάρθρωση της πολιτικής εξουσίας στα Σκόπια», είπε ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Σλαβικού Συμβουλίου  των Σλάβων των Σκοπίων.

Υπό Κατοχή η Μακεδονία από τους Έλληνες

«Ο μακεδονισμός είναι για τη «Μακεδονία» και την εθνολογία. Αυτοδιάθεση και αυτοπροσδιορισμός. Για τους Έλληνες πάντα ο μακεδονισμός είναι στοιχείο γεωγραφίας και από τους Βαλκανικούς πολέμους η χώρα βρίσκεται υπό την κατοχή της Αθήνας», δήλωσε ο Πετρόφ.  
Επανέλαβε, ακόμη τις πάγιες θέσεις του για αναστολή των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα για το θέμα του ονόματος και προέτρεψε το σκοπιανό κοινοβούλιο να καταθέσει αίτημα στο φθινοπωρινό Συμβούλιο του ΟΗΕ για αλλαγή της ονομασίας από FYROM σε ‘Δημοκρατία της Μακεδονία’, χωρίς λατινική γραφή, αλλά στα σλαβικά και στα αγγλικά ως ‘Republic of Macedonia’ με το διεθνές κωδικό σήμα ΜΚ ή MKD .

--