Το τουρκικό ναυτικό ανέλαβε τη διοίκηση της Blackseafor




Αύγουστος 12, 2012.


Η Τουρκία ανέλαβε τη διοίκηση των Ναυτικών Δυνάμεων Συνεργασίας της Μαύρης Θάλασσας,  για ένα έτος.


Η τελετή παράδοσης-παραλαβής έγινε στο Γκολτσούκ στην Κύρια Ναυτική Διοίκηση της Τουρκίας, στη ναυτική βάση του Κοτσάελι. Η Τουρκία παρέλαβε τη σκυτάλη από τη Ρωσική Ομοσπονδία.

Η ναυτική δύναμη συνεργασίας της Μαύρης Θάλασσας- BLACKSEAFOR, δημιουργήθηκε το 2001 υπό την ηγεσία της Τουρκίας, με τη συμμετοχή όλων των άλλων κρατών του Εύξεινου Πόντου.
Η παράδοση  της εκ περιτροπής διοίκησης, έγινε από τη Ρωσία σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στη ναυτική βάση της πόλης Kocaeli.

Μετά την ομιλία του Τούρκου διοικητού του Ναυτικού, αντιναύαρχου Nusret Guner, ο Ρώσος διοικητής των  Ρωσικών Ναυτικών Δυνάμεων, Yumy Zemsky,  παρέδωσε το ‘σπαθί’ που συμβολίζει τη Ναυτική Συνεργασία προς τον Τούρκο ανώτερο αξιωματικό Ahmet Hakan Güneş.

Ένα ρωσικό αποβατικό πλοίο και η τουρκική κορβέτα Heybeliada συμμετείχαν στην εκδήλωση αυτή.

Τα πλοία των χωρών μελών της BLACKSEAFOR θα παραμείνουν στα λιμάνια του Gölcük και της Trabzon της Τουρκίας μέχρι τις 24 Αυγούστου και στο Νοβοροσίσκ της Ρωσίας για 13 ημέρες.
--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr