Κοινό σχέδιο Τουρκίας- ΗΠΑ για Συρία



Αύγουστος 12, 2012.

Σε κοινό επιχειρησιακό σχέδιο έχουν συμφωνήσει  η Τουρκία και οι Ηνωμένες Πολιτείες για την επιτάχυνση των διαδικασιών  πτώσης του καθεστώτος του Μπασάρ Άσαντ στη Συρία.

Κατά την σημερινή (χθεσινή) επίσκεψη της Αμερικανίδας επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην Κωνσταντινούπολη και τη συνάντηση που είχε με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στο ζήτημα της Συρίας και όπως ειπώθηκε  έγιναν σημαντικές συμφωνίες μετά την τελευταία συνάντησή τους στη Γενεύη.

Η Κλίντον κατά τη συνάντηση, μίλησε για κοινό επιχειρησιακό σχέδιο με την Τουρκία, αλλά αρνήθηκε να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες, αν και  υποδηλώθηκε ότι πρόκειται για ‘σχεδιασμό στρατιωτικής ευθύνης’.

Η Κλίντον ήταν κατηγορηματική ως προς τις ομάδες των Κούρδων του PKK που υπάρχουν στο συριακό έδαφος δηλώνοντας ότι οι ομάδες αυτές δεν έχουν καμία προοπτική  και δεν θα τις αφήσει να επωφεληθούν την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη Συρία.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr