ΥΠΕΞ Σκοπίων: Δεν θα παραλάβουμε την έκθεση από την ΕΕ αν δεν αναφέρεται η λέξη «μακεδονική»



Αύγουστος 31, 2012.

Ο Σλάβος υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, Νίκολα Πόποσκι, έστειλε, σήμερα,  ένα πολιτικό μήνυμα στις Βρυξέλλες, ότι αν στην έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πρόοδο της χώρας, το παρόν έτος, δεν αναφέρεται η λέξη «μακεδονική», θα μπορούσε να είναι «δυναμίτης στο νομικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης» αν, πράγματι, συμβαίνει αυτό.


Η ΕΕ έχει, ήδη, χρησιμοποιήσει το επίθετο αυτό μία φορά, κατόπιν σύστασης από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με την παρούσα παρέμβαση του Πόποσκι, πριν την αναχώρησή του στις Βρυξέλλες, επιδιώκει να προλάβει τις (ενδεχόμενες) ελληνικές πιέσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην παράλειψη  του επιθέτου αυτού από την έκθεση της ΕΕ.

« Η επιστροφή του επιθέτου ‘μακεδονικός’ έχει νόημα σε σχέση με τις αξίες που προωθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση. Το αν θα συμβεί ή όχι εξαρτάται αποκλειστικά από αυτούς που εκπονούν την έκθεση. Αν αυτό συμβεί θα ήταν κάτι το οποίο θα συνεχιστεί προς την σωστή κατεύθυνση. Είναι θέμα δικής τους απόφασης η διαγραφή ή όχι του επιθέτου ‘μακεδονικός’, άσχετα αν η Ελλάδα επικεντρωθεί στην άρση του. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι το αποτέλεσμα θα είναι θετικό», είπε ο Πόποσκι.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr