Μπλόφα του Νετανιάχου η επίθεση στο Ιράν;



Αύγουστος 12, 2012.

Στη σφαίρα της πολιτικής μπλόφας βρίσκονται οι απειλές του ισραηλινού πρωθυπουργού Βενιαμίν  Νετανιάχου; Η Ισλαμική Δημοκρατία απειλείται με έναν De Facto πόλεμο με απρόβλεπτες συνέπειες;


Τα ερωτήματα αυτά  παρουσιάζει η  αυστριακή εφημερίδα «Tiroler Tageszeitung» που σχολιάζει ότι η αμηχανία και η ανησυχία που κυριαρχεί στην παγκόσμια κοινότητα αναδεικνύουν περισσότερο τον προβληματισμό για την ισραηλινή εκδοχή.

«Η Ευρώπη είναι σιωπηλή και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, έχει αφήσει το θέμα να εκκρεμεί στην αβεβαιότητα.

Ίσως ο κόσμος δεν πιστεύει ότι  ο Νετανιάχου να διεξάγει πραγματικά ένα στρατιωτικό πλήγμα κατά των πυρηνικών όπλων του Ιράν», γράφουν οι αναλυτές.

Πριν από λίγο καιρό υπήρχαν αναφορές στα μέσα ενημέρωσης ότι οι ισραηλινές αρχές θα διεξάγουν   ανεξάρτητη στρατιωτική δράση εναντίον του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν, πριν από τις αμερικανικές προεδρικές  εκλογές του Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με  πληροφορίες, ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ είχαν «σχεδόν με βεβαιότητα» αποφασίσει για τη δράση αυτή, τονίζει η αναφερόμενη εφημερίδα.


--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr