Σκόπια: ‘Ο Στέφαν Φούλε απαντώντας στον Ίβανοφ χρησιμοποίησε τον όρο «Μακεδόνες»’




Σεπτέμβριος 4, 2012.

« Ο Επίτροπος της Διεύρυνσης της ΕΕ, Στέφαν Φούλε, αντί να πει ‘ οι υπήκοοι της FYROM –(στο κείμενο : «државјани на ФИРОМ») ή ‘οι πολίτες της χώρας σας’ απευθυνόμενος στον πρόεδρο Γκιόργκι Ίβανοφ είπε ‘οι Μακεδόνες’, ‘ οι πολίτες της Μακεδονίας’, ‘Μακεδονικό κράτος’ », σημειώνει το σλαβικό δημοσίευμα και συνεχίζει:


Στη σημερινή συνεδρίαση μεταξύ του Φούλε και Ίβανοφ συζητήθηκαν τα επιτεύγματα της FYROM στην εκπλήρωση των υποχρεώσεων που απορρέουν από τον οδικό χάρτη του διαλόγου υψηλού επιπέδου.

«Και οι δύο επικεντρωθήκαμε στην ουσία του τι πρέπει να γίνει στη χώρα σας για να πάρετε μια ημερομηνία για την έναρξη διαπραγματεύσεων για την ένταξη στην ΕΕ και αυτό πρέπει να γίνει σύντομα χωρίς καθυστέρηση.

»Δεν υπάρχει καμία ανάγκη ο Ίβανοφ να μου ζητήσει υποστήριξη για τη διαδικασία ένταξης του «μακεδονικού κράτους» (στο κείμενο македонската држава- μακεδονικό κράτος) στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το κάνω γιατί πιστεύω ότι στην επέκταση των μελών της ΕΕ και πιστεύω ότι οι ‘Μακεδόνες’(Македонците-Μακεδόνες) στην ΕΕ θα ενισχύσουν τη διαδικασία επέκτασης και θα ωφεληθούν  όλοι τους πολίτες. Ωστόσο δεν συνηθίζω να συζητάω τα πράγματα από την έκθεση, ενώ ετοιμάζεται», δήλωσε ο Φούλε.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Φούλε δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες  για το περιεχόμενο της έκθεσης του Οκτωβρίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr