Σκόπια: Η «Χρυσή Αυγή» αρνείται ότι σκότωσε άνθρωπο



Σεπτέμβριος 30, 2012.

Σκόπια.

«Το υπερ-εθνικιστικό και φασιστικό κόμμα «Χρυσή Αυγή» αρνείται ότι ακτιβιστές του έχουν ακρωτηριάσει και σκοτώσει έναν νεαρό Σλάβο, τον Aleksandar Samarxhiev στη Θεσσαλονίκη», γράφει το αλβανικό πρακτορείο  Iliria των Σκοπίων.


Η «Χρυσή Αυγή» αμφισβητεί, επίσης, το γεγονός για οποίο λέγεται ότι ακτιβιστές σκότωσαν το Σλάβο.

Από την άλλη πλευρά δεν υπάρχει καμία επίσημη πληροφορία από τη Σλαβική διπλωματική αντιπροσωπεία των Σκοπίων,  στην Αθήνα,  για το γεγονός αυτό.

Για τη δολοφονία του  Samarxhiev ενημέρωσε ο εξάδελφός του χθες το βράδυ, ο οποίος είπε ότι είχε πεθάνει από σοβαρούς τραυματισμούς που υπέστη από μια συμπλοκή με ακτιβιστές ελληνικού φασιστικού κόμματος.

Το υπουργείο Εξωτερικών των Σκοπίων δήλωσε ότι δεν έχει το δικαίωμα να ερευνήσει την υπόθεση, καθώς υπάρχουν υπόνοιες ότι το θύμα είχε ελληνική ιθαγένεια.

Η Σκοπιανή κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι αναμένει επίσημη επιβεβαίωση της υπόθεσης, όπως ανακοίνωσαν τα μέσα ενημέρωσης, σημειώνει χαρακτηριστικά το αλβανικό δημοσίευμα των Σκοπίων.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr