"Στο Σαμαρά προσφέραμε δύο μοντέλα για την επίλυση της διαφωνίας του ονόματος"



Σεπτέμβριος 27, 2012.

Σκόπια. 

Δύο μοντέλα, ένα εκ των οποίων θα ανοίξει άμεσα, ως κύριο ζήτημα, το δεύτερο επικεντρώνεται αρχικά σε διάφορα διμερή θέματα, πριν τη μετάβαση στο κύριο θέμα, ξεχωρίζουν στην επιστολή που εστάλη προς τον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.


Ο πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι μίλησε σήμερα γι’ αυτό, απαντώντας σε κοινοβουλευτική ερώτηση που έθεσε ο Βλάτκο Γκόρτσεφ.

Ο Γκρούεφσκι επεσήμανε ότι τέθηκαν ζητήματα διμερούς συνεργασίας, όπως η συμφωνία για την αποφυγή διπλής φορολογίας, μία νέα συνοριακή διάβαση και ζητήματα τα οποία θ απασχολήσουν  τις συνομιλίες ενισχύοντας τη συνολική ατμόσφαιρα και έγινε αναφορά για το κύριο θέμα την ονομασία της χώρας.

«Μετά από μια μακρά αναμονή πήραμε απάντηση. Αυτό που βγήκε στη δημοσιότητα είναι ένα σημαντικό μέρος της απάντησης Σαμαρά και ο ίδιος είναι αρκετά σαφής. 

Όποιος διαβάσει την επιστολή θα καταλάβει με σαφήνεια ποια είναι η βούληση της άλλης πλευράς», δήλωσε ο Γκρούεφσκι σημειώνοντας ότι τα Σκόπια θα συνεχίσουν την εποικοδομητική προσέγγιση για την εξεύρεση αποδεκτής λύσης.

Ωστόσο, ο πρωθυπουργός και  η κυβέρνηση θα συνεχίσουν να εργάζονται στην ευρω-ατλαντική και ευρωπαϊκή πορεία  της χώρας για μια όσο γίνεται πιο καλή αξιολόγηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Φαίνεται ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Περιμένουμε αυτό το έτος να είναι μία από τις πιο θετικές εκθέσεις που είχαμε, είπε ο Γκρούεφσκι.


--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr