Ίβανοφ: Η FYROM θα μπορούσε να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ χωρίς να επιλύσει το όνομα



Σεπτέμβριος 4, 2012.

Βρυξέλλες.

Τα Σκόπια θα μπορούσαν να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, χωρίς την επίλυση των διμερών θεμάτων, δηλαδή, του ζητήματος  της ονομασίας, δήλωσε ο πρόεδρος των Σκοπίων, Γκιόργκι Ίβανοφ, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Γραμματέα της Συμμαχίας, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν.

«Το ζήτημα, εξαιτίας του οποίου βρισκόμαστε έξω από το ΝΑΤΟ, είναι διμερές. Ακόμη και στο παρελθόν, πολλές χώρες έχουν γίνει μέρος της Συμμαχίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χωρίς την επίλυση των διμερών διαφωνιών. Αυτό μας δίνει ελπίδα ότι είναι δυνατή μια τέτοια λύση.  Άλλωστε, πριν η Ελλάδα γίνει μέλος του ΝΑΤΟ δεν είχε επιλύσει όλα τα ζητήματα με τους γείτονες, τα οποία ακόμη υπάρχουν», δήλωσε ο Ίβανοφ σήμερα στις Βρυξέλλες.

Ο επικεφαλής του σλαβικού κράτους σημείωσε ότι αν υπάρχει θέληση, μπορεί να βρεθεί μια λύση στο ζήτημα του ονόματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη συνάντηση Ίβανοφ-Ράσμουσσεν, ο Σλάβος πρόεδρος ζήτησε την υποστήριξη και συμβουλές για την εξεύρεση μιας διεξόδου στο status quo, αφού όπως ισχυρίστηκε η Ελλάδα ακολουθεί μια πολιτική άγνοιας και άρνησης πρωτοβουλιών για συναντήσεις.

Ωστόσο, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, επανέλαβε τη θέση το ότι επιθυμεί να δει τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ, αλλά πρέπει πρώτα να επιλυθεί η διμερής διαφορά μεταξύ της FYROM  και της Ελλάδας, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα των Σκοπίων.


--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr