Βούλγαρος πρόεδρος: «Περιμένουμε οι Πολιτικοί των Σκοπίων να σταματήσουν την αντιβουλγαρική εκστρατεία»



«Μεταξύ ημών και της Ελλάδας υπήρχε το Σιδηρούν Παραπέτασμα, πριν από 20 χρόνια, ενώ σήμερα είμαστε πραγματικοί φίλοι»

Οκτώβριος 31, 2012.

Σόφια.

«Είναι στρατηγικής σημασίας για τη μακροπρόθεσμη σταθερότητα στα Βαλκάνια, να αρχίσουν τα Σκόπια να εφαρμόζουν μια ευρωπαϊκή προσέγγιση προς τους γείτονες- χωρίς προκλήσεις, χωρίς προσποιήσεις, χωρίς χειραγώγηση»


Αυτά τόνισε ο Βούλγαρος πρόεδρος, Ρόζεν Πλεβνέλιεφ, στη συνάντηση που είχε με τον Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη Διεύρυνση και την Ευρωπαϊκή Πολιτική Γειτονίας, Štefan Füle.

Είναι πλέον καιρός η κυβέρνηση των Σκοπίων να περατώσει την αντι-βουλγαρική εκστρατεία, την αντικατάσταση (στρέβλωση) και τη χειραγώγηση των ιστορικών γεγονότων.

Η Βουλγαρία είναι πολύ ανεκτική και υπομονετική. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε ενεργά για την ευρωπαϊκή προοπτική της FYROM.

Ο κ. Επίτροπος γνωρίζει πόσο σημαντικό είναι να ακολουθηθούν οι κανόνες της ΕΕ, δήλωσε ο Πρόεδρος, για να προσθέσει στη συνέχεια:

«Μεταξύ ημών και της Ελλάδας υπήρχε το Σιδηρούν Παραπέτασμα, πριν από 20 χρόνια, ενώ σήμερα είμαστε πραγματικοί φίλοι.

»Η Βουλγαρία και η Τουρκία είχαν μεγάλα εδαφικά ζητήματα- διευθετήθηκαν.
»Τα προβλήματά μας με την FYROM  είναι πολύ μικρότερα και είναι πιο εύκολη η λύση τους», είπε ο Πλεβνέλιεφ, σύμφωνα με το βουλγαρικό ‘Φόκους’.
--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr