Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός υποστήριξε τα Σκόπια



«Τον ευχαρίστησε ο Γκρούεφσκι»

Οκτώβριος 17, 2012.

 Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ, στο συνέδριο Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, υποστήριξε σθεναρά την άποψη ότι η απελευθέρωση του καθεστώτος των θεωρήσεων  που εφαρμόζεται για πολλές χώρες των Βαλκανίων, συμπεριλαμβανομένων των Σκοπίων, θα πρέπει να παραμείνει και ότι δεν πρέπει να τεθεί υπό αμφισβήτηση.


Στην ομιλία του στο Συνέδριο, ο Μπορίσοφ, ενώπιον των προέδρων  των πολιτικών αρχηγών των ευρωπαϊκών χωρών, που απαρτίζουν το ΕΛΚ, μεταξύ των οποίων 16 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων των κρατών μελών της ΕΕ, είπε ότι η απελευθέρωση των θεωρήσεων που χορηγούνται στους πολίτες φέρνει πιο κοντά τους βαλκανικούς λαούς και την χαρακτήρισε την εφαρμογή αυτή ως μια καλή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μετά την ομιλία του Βούλγαρου πολιτικού, ο πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι, ο οποίος παρακολούθησε το συνέδριο του ΕΛΚ, ευχαρίστησε τον Μπορίσοφ για τη στάση και δέσμευσή του, αναφέρει η  σλαβική τηλεόραση Σίτελ.
--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr