«Ο Γκρούεφσκι να παρουσιάσει τις θέσεις του για το σχέδιο του ελληνικού μνημονίου»



Οκτώβριος 15, 2012.

Σκόπια.

Σε συνέντευξη Τύπου της γραμματείας του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος των Σκοπίων, ο βουλευτής Αντρέι Πετρόφ αναφέρθηκε στα νέα δεδομένα τόσο για την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής όσο και για το ελληνικό μνημόνιο του  Έλληνα ΥΠΕΞ.

«Προφανώς υπάρχει μια νέα πρωτοβουλία, η οποία επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι η Ελλάδα υπέβαλε υπόμνημα ενός σχεδίου όπου εκδηλώνεται το ενδιαφέρον για την εντατικοποίηση των διαπραγματεύσεων για την εξεύρεση λύσης στο θέμα της ονομασίας.

»Αυτό το οποίο είναι εκπληκτικό ότι κατά την ίδια περίοδο, ο πρωθυπουργός της χώρας μοιάζει σα να παίζει τένις σε παιδική χαρά, καθώς παίζει ποδόσφαιρο και ασχολείται με την προώθηση  νέων μελών στο εσωτερικό του κόμματός του – VMRO-DMNE- και με κομματικές εκδηλώσεις, ενώ αρνείται να απαντήσει σε ερωτήσεις που είναι κρίσιμης σημασίας για το μέλλον της χώρας», είπε ο Πετρόφ.

«Δεν ξέρουμε αν ο Πρωθυπουργός σχεδιάζει να υπογράψει το μνημόνιο, αν προτίθεται να απορρίψει ή σχεδιάζει να προσφέρει τις δικές του προτάσεις ως μια ευκαιρία για να ενταθούν οι συνομιλίες για τη διαφωνία του ονόματος.

»Θέλουμε να  επαναλάβουμε τη θέση μας ότι εμείς χαιρετίζουμε το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει δείξει κάποια πρωτοβουλία για την επίλυση της διαφωνίας του ονόματος σύμφωνα με τις θέσεις της και πιστεύουμε ότι θα ήταν απαράδεκτο αν η χώρα μας το απέρριπτε»

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr