Σλαβική Διασπορά: Οι γείτονες πρέπει να αναγνωρίσουν τα εγκλήματα κατά των «Μακεδόνων»



Οκτώβριος 9, 2012.

Στην Ουάσιγκτον, στη Μελβούρνη, στην Αυστραλία και στο Τορόντο του Καναδά, σήμερα η Ενωμένη Σλαβική Διασπορά και όλοι οι Σλάβοι από τη Μακεδονία σε όλον τον κόσμο, έκαναν εκδηλώσεις για την 100η επέτειο από την έναρξη του Α΄Βαλκανικού Πολέμου, στις 8 Οκτωβρίου του 1912.


«Ο πόλεμος ήταν η αρχή της μαζικής εθνοκάθαρσης των «Μακεδόνων» (Βουλγαρο-Σλάβων). Οδήγησε σε μια άδικη διαίρεση της εθνικής και της γεωγραφικής Μακεδονίας. Ο πόλεμος προκάλεσε τεράστια δεινά στους «Μακεδόνες» (Βουλγαρο-σλάβους), και πολλοί υποχρεώθηκαν σε εξορία σε άλλες περιοχές των Βαλκανίων και στον κόσμο.

Η Παγκόσμια Σλαβική Διασπορά εμπρός στα θύματα του Πρώτου Πολέμου καλεί όλους τους «Μακεδόνες» (Σλαβο-Βούλγαρους) να αγωνιστούν για τα ανθρώπινα δικαιώματα των ομογενών σε όλον τον κόσμο και ιδιαίτερα στους «Μακεδόνες» (Σλαβοβούλγαρους) της Αλβανίας, της Βουλγαρίας, της Ελλάδας, του Κοσσυφοπεδίου και της Σερβίας, για μια ισότητα των πολιτών και εφαρμογή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους», δήλωσε η Παγκόσμια Σλάβικη Διασπορά, σύμφωνα με το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr