Ίβανοφ: Αξίζουν όλες οι πολιτικές μάχες για το χαρακτηρισμό «μακεδονικός»



Οκτώβριος 10, 2012.

Σκόπια.

Ο πρόεδρος Γκιόργκι Ίβανοφ είπε ότι αξίζουν όλες οι προσπάθειες και οι πολιτικές μάχες που γίνονται για την επιστροφή του επιθέτου «μακεδονικός» στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αφού το επίθετο θα βρίσκεται στις σελίδες της έκθεσης (προόδου της χώρας).


«Όπως λέει ο λαός, αν δε δώσεις τον αγώνα σου εκ των προτέρων τον έχεις χαμένο. Εμείς επιμένουμε στο δικαίωμα αυτό, λόγω του ότι κατά τα τελευταία δύο χρόνια (ο προσδιορισμός αυτός) έμεινε έξω από την Ευρωπαϊκή Έκθεση.

Πράττω κάθε ενέργεια και θα συνεχίσω να αντιδρώ όταν γίνεται προσπάθεια να θιγεί  οποιαδήποτε μέρος της ταυτότητάς μας, επειδή η ταυτότητά μας ανήκει σε αυτές τις κατηγορίες και δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε με κανέναν.

Αυτό πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα κάθε φορά που κάτι που είναι δικό μας (να λένε) ό, τι ανήκει στους άλλους, και αντιδράμε σε όσους θέλουν να μας το στερήσουν», δήλωσε ο πρόεδρος Ίβανοφ.

Ο πρόεδρος Γκιόργκι Ίβανοφ είχε στείλει προηγουμένως μια επιστολή στους ηγέτες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ότι σε κάθε απόπειρα που θα προσβάλει το επίθετο «μακεδονικός» από το λαό,  δεν θα γίνει δεκτή η έκθεση της Επιτροπής αν δεν περιέχει το επίθετο «μακεδονικός».

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr