Το Ιράκ ματαιώνει την αγορά όπλων από τη Ρωσία



«Αδιευκρίνιστοι οι λόγοι της ματαίωσης της αγοράς ρωσικών όπλων»
Νοέμβριος 10, 2012.

Μόσχα.

 Το Ιράκ είναι δυνατόν να  χάσει πολλά εκατομμύρια ως ποινή για την ακύρωση της σύμβασης όπλων με τη Ρωσία, γράφει σήμερα το ρωσικό πρακτορείο Ρία Νόβοστι.


«Η δήλωση για την ακύρωση της σύμβασης είναι πρωτοφανής και εμπεριέχει  ενοχλητικό χαρακτήρα ως προς τη διεθνή πρακτική,  εξάλλου, αυτό δεν έχει συμβεί ποτέ στη Ρωσία. Οι κυβερνήσεις που σέβονται τον  εαυτό τους δεν δρουν με αυτόν τον τρόπο. Σε περίπτωση, μάλιστα, ακύρωσης των συμβάσεων πρέπει να γίνουν κατανοητές οι κυρώσεις από τις οποίες διέπονται  αυτές τις συμφωνίες. Σε καμιά περίπτωση η υποψία μιας διαφθοράς δεν θα μπορούσε να αποτελέσει λόγο για τη λύση της σύμβασης, ιδίως στον τομέα της στρατιωτικής τεχνικής  συνεργασίας»,αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο.


Στο μεταξύ το Ιράκ αρνήθηκε να παραδώσει τα όπλα αξίας 4,2 δισεκατομμυρίων  δολαρίων από τη Ρωσία.
«Όταν  ο πρωθυπουργός Νούρι αλ Μαλίκι (φωτό),μ επέστρεψε από τη Ρωσία, είχαν ξεπεραστεί οι υποψίες για διαφθορά και για αυτό αποφασίστηκε να επανεξεταστεί το θέμα, γράφει το δημοσίευμα.
-

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr