Ανησυχητική αύξηση της εμπορίας ανθρώπων στα Βαλκάνια



«Όχι μόνο για σεξουαλική εκμετάλλευση
συμμετείχε και η Ελλάδα

Νοέμβριος 11, 2012.


Βουκουρέστι.

Δημόσιοι λειτουργοί και Μη κυβερνητικές οργανώσεις  έχουν προειδοποιήσει σε συνέδριο στο Βουκουρέστι ότι υπήρξε μια ‘ανησυχητική’ αύξηση της εμπορίας ανθρώπων στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και ότι όλο και περισσότερο ανήλικοι γίνονται στόχος των εγκληματιών.


Υπήρξε μια αύξηση της διακίνησης στη Νοτιοδυτική Ευρώπη για διάφορους σκοπούς, όχι μόνο για σεξουαλική εκμετάλλευση», δήλωσε ο ειδικός αντιπρόσωπος του ΟΑΣΕ κατά της εμπορίας ανθρώπων, Maria Grazia Đamarinaro, σε συνέδριο που διοργανώθηκε από τη Γαλλία και τη Ρουμανία.

Ολοένα και περισσότερα παιδιά και έφηβοι από την Ουκρανία, τη Μολδαβία και τις βαλκανικές χώρες αναγκάστηκαν να εκτελέσουν σκληρή εργασία ή να εξαναγκαστούν σε επαιτεία ή πορνεία.

Οι κοινωνικοί λειτουργοί, η αστυνομία, και οι εκπρόσωποι από την Ουκρανία, τη Σερβία, τη Μολδαβία, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, την Ελλάδα και την Τουρκία, που παρακολούθησαν το συνέδριο, συμφώνησαν ότι η εμπορία ανθρώπων είναι σε άνοδο λόγω της οικονομικής κρίσης, σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο.


--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr