Πράκτορας Σκοπίων: Στη Βουλγαρία έχει δημιουργηθεί ισλαμικό τρομοκρατικό δίκτυο



Νοέμβριος 29, 2012.

Στην ομάδα των βαλκανικών χωρών που βρίσκονται στην περιοχή και απειλούνται περισσότερο από την ισλαμική τρομοκρατία είναι η Βουλγαρία.

Η αξιολόγηση αυτή προέρχεται από  ανάλυση πολλών ξένων υπηρεσιών ασφαλείας, σημειώνει  βουλγαρικό δημοσίευμα του Κρος που επικαλείται τη σκοπιανή πύλη «MKD».

«Στη Βουλγαρία, η μουσουλμανική κοινότητα έχει πάνω από ένα εκατομμύριο μέλη, που αντιπροσωπεύουν το 12 τοις εκατό του πληθυσμού.


Η μουσουλμανική κοινότητα αποτελείται  από Τούρκους, μετανάστες από την Τουρκία κατά την Οθωμανική περίοδο, εξισλαμισμένοι Ρομά που εκτιμούνται γύρω στις 370 χιλιάδες και εξισλαμισμένοι Πομάκοι που μιλούν τη βουλγαρική και υπολογίζονται γύρω στους 170 χιλιάδες.

Στη Βουλγαρία σήμερα υπάρχουν 1.150 τζαμιά και πάνω από 150 έχουν χτιστεί μετά το 1990. Έχει πολλά μουσουλμανικά σχολεία στα οποία γίνεται πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια θρησκευτική εκπαίδευση (στο Σούμεν, Ρούσε και Μομχίλογκραντ) και στη Σόφια βρίσκεται το Ισλαμικό Πανεπιστήμιο», σημειώνει ο αναλυτής Ζόραν Μιτρέφσκι, πρώην αναπληρωτής Διευθυντής των μυστικών υπηρεσιών των Σκοπίων.

Αυτά τα στατιστικά στοιχεία αντιμετωπίζονται σοβαρά ως στρατηγικός σχεδιασμός από τη Διεθνή Ισλαμική Τρομοκρατία, παρουσιάζοντας μία καλή βάση για την ανάπτυξη μυστικών κυττάρων και τη δημιουργία οπαδών.

Η πρώτη επιτυχημένη προσπάθεια για τη δημιουργία διεθνών ριζοσπαστικών δομών  στη Βουλγαρία έχει γίνει με την επιτυχή εγγραφή της ισλαμικής ανθρωπιστικής οργάνωσης «Αλ βακάφ αλ Ισλάμ». Για το ίδρυμα, ήδη, από το 1994 ορισμένες ευρωπαϊκές υπηρεσίες πληροφοριών έχουν σοβαρές αποδείξεις ότι συνδέονται με το τρομοκρατικό δίκτυο ‘Αλ Κάιντα’.

Τα δεδομένα αυτά επιβεβαιώθηκαν και αργότερα μετά την αποκάλυψη του γεγονότος ότι έξι τρομοκράτες που συμμετείχαν στην τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ, είχαν περάσει από σεμινάρια που οργανώθηκαν από το «Αλ Βακάφ» της Ολλανδίας.

Η ισλαμική φιλανθρωπική οργάνωση στην Ευρώπη,  είχε ιδρυθεί το 1989 στην πόλη Αϊντχόβεν της Ολλανδίας, η Βουλγαρία το 1994 την είχε απαγορεύσει, αλλά αργότερα το 1995, δημιουργήθηκε ο διάδοχός της «Τάιμπα» η οποία σήμερα δωρίζει κεφάλαια για την κατασκευή νέων τζαμιών, θρησκευτικών σχολείων και ενός δικτύου στρατοπέδων όπου νέοι μουσουλμάνοι της Βουλγαρίας εξοικειώνονται με τη ριζοσπαστική ισλαμική διδασκαλία.

Αργότερα, ορισμένοι από αυτούς αποστέλλονται για σπουδές στις αραβικές χώρες και έχουν πάρει θρησκευτικό όρκο να συμμετάσχουν σε τζιχάντ.
Σε αυτά τα στρατόπεδα-σχολεία πολλοί νέοι μουσουλμάνοι συγκεντρώνονται από απομακρυσμένα χωριά της Ροδόπης και τα νοτιοανατολικά Σκόπια που καθορίζονται ως τουρκικής καταγωγής και εθνότητας.

Οι καθηγητές των  θρησκευτικών μαθημάτων προέρχονται από το Αφγανιστάν, τη Σαουδική Αραβία και την Αίγυπτο.
Σε αυτά τα σχολεία ασκείται ο Σαλαφισμός και Βαχαμπισμός, ως κύρια μορφή του Ισλάμ.
Αυτό το ισλαμικό κέντρο, το οποίο είναι πολύ δραστήριο, βρίσκεται στο χωριό Ούστινα και ιδρύθηκε το 2002 και εξακολουθεί να λειτουργεί χωρίς άδεια των βουλγαρικών κρατικών αρχών.

Σύμφωνα με τα τελευταία ευρήματα των ΗΠΑ και των Δυτικών Υπηρεσιών Πληροφοριών στη Βουλγαρία λειτουργούν σήμερα παράνομα αρκετές ισλαμικές οργανώσεις και ιδρύματα που υποστηρίζουν τον Ισλαμικό Φονταμενταλισμό στο βουλγαρικό έδαφος, ειδικά μετά τα γεγονότα στη Μέση Ανατολή, όπου αναπτύχθηκε ανοικτό πεδίο για δημόσια δράση των παράνομων ισλαμικών οργανώσεων, όπως είναι «Μουσουλμανική Αδελφότητα», η «Αιγυπτιακή Τζιχάντ» κ.ά.

Οι εκθέσεις αυτών των υπηρεσιών τονίζουν ιδιαίτερα την επιθετικότητα της «Ένωσης του Ισλαμικού Πολιτισμού και Ανάπτυξης» που αρχικά είχε παρουσιαστεί με πρωτόγονα δελτία, ενώ τώρα εργάζεται ως εκδότης καλής ποιότητας δημοσιεύσεων.

Οι ριζοσπαστικές δομές που δημιουργήθηκαν στη Βουλγαρία σήμερα διατηρούν μυστική επικοινωνία με τις ισλαμικές δομές στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη, το Κοσσυφοπέδιο, το Σάντζακ, τα Σκόπια και προσφάτως με νέες δομές, όπως της Ρουμανίας.
--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr