«Ο Γκρούεφσκι και ο Αχμέτι κερδοσκοπούν πολιτικά με τον εθνικισμό Σλάβων και Αλβανών»



Νοέμβριος 29, 2012.

Το σλαβικό κόμμα  των Σκοπίων που έχει την ονομασία «Ενωμένοι για τη Μακεδονία» (ОМ ), εκφράζει τις επιφυλάξεις του για τη σοβαρή και χαοτική κατάσταση που επιβάλλεται στο κράτος των Σκοπίων από το δίδυμο Γκρούεφσκι – Αχμέτι σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις στη χώρα.


«Ο Γκρούεφσκι και ο Αχμέτι (οι δύο αρχηγοί των συνεργαζομένων κομμάτων της κυβέρνησης συνασπισμού) κερδοσκοπούν πολιτικά από τις θερμαινόμενες σχέσεις μεταξύ των εθνοτήτων παίζοντας με το χαρτί του πατριωτισμού μεταξύ του σλαβικού και του αλβανικού στοιχείου.

«Το κόμμα ОМ πριν από μήνες είχε προειδοποιήσει ότι μια τέτοια πολιτική του συνασπισμού αυτού, ιδιαίτερα με μετά τη χθεσινή δήλωση του  Σουλεϊμάν Ρετζέπι για ‘ενοποίηση όλων των Αλβανών σε ένα κράτος’, δημιουργείται  μια επικίνδυνη τάση για τη διαίρεση του κράτους.

»Το χειρότερο είναι  ότι Σκοπιανός υπουργός Άμυνας Φατμίρ Μπεσίμι που συμμετείχε στις εκδηλώσεις των εκατό ετών της ανεξαρτησίας της Αλβανίας και της Ημέρας της αλβανικής Σημαίας, έγινε δεκτός με ζητωκραυγές στην Αλβανία.

»Οι εθνικιστικές προκλήσεις συνεχίστηκαν από τους Αλβανούς μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα Σκόπια», σημειώνει η ανακοίνωση.

Το αναφερόμενο σλαβικό κόμμα κατακρίνει και τις τοποθετήσεις που έκανε πρόσφατα ο επικεφαλής της ορθόδοξης σκοπιανής εκκλησίας που ήταν αντίθετος με τη λογική της συμφιλίωσης των Σλάβων και των Αλβανών.

«Μέχρι στιγμής ο κ. Γκρούεφσκι παίζει με τα συμφέροντα του κράτους, σα να πρόκειται για ένα προσωπικό του παιχνίδι μαζί με τον Αχμέτι. Είναι ώρα να βάλει τέλος  στην πολιτική που συμφωνήθηκε με τον Αχμέτι. Οι πολίτες θα κρίνουν τελικά τους αληθινούς πατριώτες που αγαπούν τη χώρα τους και θα αρνηθούν αυτούς που με ψευδείς πατριωτισμούς κάνουν διαχωρισμούς», καταλήγει το πολιτικό αυτό κόμμα των Σκοπίων.


-

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr