Σκόπια: Η κυβέρνηση καταδίκασε επίσημα τον όρο ‘Σλαβομακεδόνες’



Νοέμβριος 17, 2012.

Η κυβέρνηση των Σκοπίων εξέδωσε σήμερα δήλωση σχετικά με τη χρήση του όρου ‘Σλαβομακεδόνες’ που ειπώθηκε από τον πρέσβη της Ευρωπαίϊκής Ένωσης στα Σκόπια  Άιβο Οράβ.


Η στάση αυτή, σύμφωνα με την κυβερνητική δήλωση, δεν συμβάλει στην επίλυση του ανοικτού ζητήματος με το νότιο γείτονα της χώρας.

«Η Κυβέρνηση εξέφρασε την έντονη διαφωνία της, διαμαρτυρόμενη και καταδικάζοντας τη χρήση του όρου ‘Σλαβομακεδόνες’.

«Αν αυτή είναι η ιδέα κάποιου με διαφορετική άποψη και ορισμένων εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σε μια στιγμή που για εμάς γίνεται η χρήση του  όρου «Μακεδονικός» και σε μία άλλη στιγμή χρησιμοποιούν τον όρο που εκτιμούν οι γείτονες μας «Σλαβομακεδόνες»,  θα πρέπει να έχουν επίγνωση του γεγονότος ότι μια τέτοια σχέση δεν συμβάλλει στην επίλυση ενός ανοιχτού ζητήματος. Και αυτή η στάση φέρνει σύγχυση στη διαδικασία και δημιουργεί ένα βασικό πρόβλημα, ότι αυτή η υποκριτική δεν καθοδηγείται  από τις αρχές στη συμπεριφορά τους και τέτοιες απόψεις δημιουργούν έδαφος για το αποτέλεσμα των διαδικασιών».

Η κυβέρνηση των Σκοπίων καταδίκασε τις δηλώσεις του πρέσβη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα Σκόπια με τη λογική ότι δεν σέβεται τις θεμελιώδεις αρχές της αυτοδιάθεσης και της ‘αυτό-ονομασίας’.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr