Dnevnik: Ο Μάθιου Νίμιτς δεν θα κάνει νέα πρόταση για το όνομα



Νοέμβριος 16, 2012.

Σκόπια.

Επιταχύνεται η διαδικασία για την επίλυση της διαφωνίας του ονόματος μεταξύ της FYROM και της Ελλάδας, γράφει η σλαβική των Σκοπίων, Dnevnik.

Σε δημοσίευμά της αναφέρει ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ των ΗΠΑ στηρίζει την ιδέα του Επιτρόπου της Διεύρυνσης της ΕΕ, Στέφαν Φούλε, να ξεκινήσουν τα Σκόπια τις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ και παράλληλα να γίνει και η επίλυση της διαφωνίας του ονόματος.

Ο μεσολαβητής του ΟΗΕ στην ελληνο-σκοπιανή διαφορά, ο Μάθιου Νίμιτς,  έχει προγραμματίσει ένα νέο γύρο συνομιλιών στις 19 και 20 Νοεμβρίου.

Ανώνυμες διπλωματικές πηγές σχολιάζουν ότι ο Νίμιτς δεν αναμένεται να κάνει νέα πρόταση για την επίλυση της διαφοράς, αλλά θα ακούσει τις θέσεις των δύο διαπραγματευτών- Ζόραν Γιολέφσκι και Αδαμάντιο Βασιλάκη.

Είναι πιθανόν ο Έλληνας διαπραγματευτής να φέρει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το Σχέδιο Μνημονίου Συμφωνίας που πρότεινε η κυβέρνηση της Αθήνας, γράφει το δημοσίευμα.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr