Βουλγαρία: «Εξωφρενική δήλωση Νταβούτογλου- Η Τουρκία είναι η πρώτη χώρα που αναγνώρισε τα Σκόπια ως Μακεδονία»*...




Δεκέμβριος 21, 2012.

«Αν ήταν να γίνει το τέλος του κόσμου, θα επέλεγα να βρίσκομαι εδώ, στα Σκόπια, η Μακεδονία είναι το σπίτι μου. Αυτό  που άρχισε από την έναρξη των σχέσεων μας θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος της ιστορίας, θα συνεχίσουμε να είμαστε εταίροι και σύμμαχοι».


Αυτό δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών  της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου στα Σκόπια, παρουσία του οικοδεσπότη, του επικεφαλής της σκοπιανής διπλωματίας, Νίκολα Πόποσκι.

Ο Νταβούτογλου υπενθύμισε ότι τον Αύγουστο του 1992, η Τουρκία ήταν η πρώτη χώρα που αναγνώρισε τα Σκόπια με το συνταγματικό τους όνομα- Μακεδονία- και έκτοτε συνεχίζει να το πράττει  στη διαδικασία της ένταξης στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

«Θα συνεχίσουμε με αυτήν την πολιτική, γιατί πιστεύουμε ότι η σταθερότητα, η ευημερία και η ασφάλεια των Σκοπίων αποτελεί τον πυλώνα της περιφερειακής σταθερότητας. Η ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ και στους άλλους οργανισμούς είναι απαραίτητη για την περιοχή», δήλωσε ο Νταβούτογλου, σύμφωνα με το δημοσίευμα του σλαβικού των Σκοπίων « Dnevnik».

«Σας διαβεβαιώνω ότι η τουρκική κυβέρνηση , ο πρωθυπουργός,  ο πρόεδρος και τα 75 εκατομμύρια Τούρκων είναι φίλοι σας και αυτή η φιλία θα διαρκέσει για πάντα», 
είπε ο Νταβούτογλου.



* Η Βουλγαρία είναι  αυτή που αναγνώρισε, πρώτη,  τα Σκόπια ως ‘Μακεδονία’


--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr