Στην Αθήνα: Τη Δευτέρα η συνάντηση του Συμβουλίου Συνεργασίας Βουλγαρίας Ελλάδας



Δεκέμβριος 16, 2012.

Σόφια.

Η δεύτερη κοινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Συνεργασίας κορυφής μεταξύ των κυβερνήσεων της Βουλγαρίας και της Ελλάδας θα λάβει χώρα τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου στην Αθήνα, όπως ανέφερε η κυβερνητική υπηρεσία πληροφοριών.

Στη συνάντηση θα υπογραφεί διμερής συμφωνία που θα αφορά τους τομείς:  της εκπαίδευση, της  επιστήμης και του πολιτισμού, τη γεωργία, τον αθλητισμό, τον τουρισμό, τις εξωτερικές υποθέσεις, την τεχνολογία των πληροφοριών και θα ακολουθήσει κοινή δήλωση των δύο κυβερνήσεων.

Ο πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ (φωτό) θα συναντηθεί με τον ομόλογό του, Αντώνη Σαμαρά, και τον πρόεδρο Κάρολο Παπούλια.

Θέματα της συζήτησης θα είναι η συνεργασία εντός της ΕΕ και για την περιοχή η ανάπτυξη κοινών έργων υποδομής.

Στην υπό την ηγεσία του  πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ αντιπροσωπεία της κυβέρνησης περιλαμβάνονται οι υπουργοί:

Νικολάι Μλαντένοφ, Λιλιάνα Πάβλοβα, Τότιου Μλαντένοφ Άνιου Άνγκελοφ, Σεργκέι Ιγνάτοφ, Ντεσίσλαβα Ατανάσοβα, Ρασίντοφ Μίροσλαβ Ναϊτένοφ, Ιβαίλο Μόσκοφσκι, Ντέλιαν Ντόβρεφ, Σλίβεν Νέικοφ.

Το Συμβούλιο Συνεργασίας συστάθηκε την 27η Ιουλίου του 2010 στη Σόφια, όπου οι κυβερνήσεις της Βουλγαρίας και της Ελλάδας είχαν την πρώτη κοινή υπουργική συνεδρίαση.
Σε αυτήν οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών, Μπόικο Μπορίσοφ και Γιώργος Παπανδρέου υπέγραψαν δήλωση καθορισμού του επιπέδου Συμβουλίου Συνεργασίας.
Αυτό έγινε για πρώτη φορά στα Βαλκάνια, όπως είπε στη συνέχεια ο Έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Η επιτυχία του συνεδρίου από τις δύο πλευρές έδωσε ένα ισχυρό μήνυμα σε όλες της χώρες της περιοχής ως προϋπόθεση για τη σταθερότητα στα Βαλκάνια και την Ευρώπη.
-
Информационна Агенция "Фокус"
--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr