Αλβανοί Σκοπίων: «Στον προϋπολογισμό ο Γκρούεφσκι μας αγνόησε»...



Δεκέμβριος 23, 2012.

«Σπυριά» έβγαλαν οι Αλβανοί των Σκοπίων από το κάλεσμα του πρωθυπουργού των Σκοπίων, Νίκολα Γκρούεφσκι,  προς στα κόμματα της αντιπολίτευσης να μην χειραγωγούν  το λαό και να μην εμποδίσουν την έγκριση του προϋπολογισμού του 2013, χωρίς να αναφερθεί ιδιαίτερα στη μειονότητα των Αλβανών.


Ο Γκρούεφσκι έκανε έκκληση, κατά την επίσκεψή του στη Γευγελή,  όχι ως πρωθυπουργός και πολιτικός, όπως είπε, αλλά ως ένας άνθρωπος και απλός πολίτης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η μη έγκριση του προϋπολογισμού δεσμεύει τα δύο εκατομμύρια των πολιτών της χώρας, δηλαδή, τους Σλάβους, Τούρκους, Σέρβους και Βλάχους, ενώ ηθελημένα ή αθέλητα ξέχασε να αναφέρει τους Αλβανούς, που αποτελούν επίσημα πάνω από 25 τοις εκατό του πληθυσμού, σημειώνει χαρακτηριστικά το αλβανικό «Ιλλυρία» των Σκοπίων.

«Πλησιάζουμε στο Νέο Έτος και οι πολίτες αντί να αισθάνονται χαλαροί και χαρούμενοι για τις γιορτές ζουν σε ένταση αν θα υπάρξει άλλη μια χρονιά ίδια για τους μισθούς, τις συντάξεις, τις επιδοτήσεις, αν θα ολοκληρωθεί η κατασκευή ενός νοσοκομείου που ξεκίνησε νωρίτερα κλπ. Κάνω έκκληση όχι ως Νίκολα Γκρούεφσκι ή ως κόμμα VMRO-DPMN,  να συνεχίσουμε τη συζήτηση και ας μας επιτίθενται η μας απαξιώνουν ...
Αυτή είναι μια πολιτική μάχη στην οποία θα υπερασπιστώ τον εαυτό μου και θα απαντήσω σε οτιδήποτε μου καταλογίζεται, ωστόσο εξακολουθούμε να προσφέρουμε στα δύο εκατομμύρια που μας εμπιστεύθηκαν, Σλάβους, Τούρκους, Σέρβους, Βλάχους κλπ», δήλωσε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων δίχως να αναφερθεί στους Αλβανούς της χώρας, όπως σημειώνει το δημοσίευμα.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr