Αχμέτ Νταβούτογλου: «Τα Σκόπια είναι Τουρκία»...



Το δημοσίευμα της Ούτρινσκι Βέσνικ των Σκοπίων : ‘Τα Σκόπια είναι Τουρκία’


Δεκέμβριος 22, 2012.

‘Τα Σκόπια είναι Τουρκία. Τα Σκόπια είναι η καλύτερη πόλη που αντικατοπτρίζει την κοινή πολιτιστική κληρονομιά μας. Μία περιπλάνηση στους δρόμους εδώ, μπορείτε να δείτε την ιστορία των Βαλκανίων’.


Έτσι παρουσίασε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, τις εντυπώσεις τους στη σελίδα του στο Twitter, από την επίσκεψή του στην πρωτεύουσα των Σκοπίων, αν και η τουρκική επιρροή  έχει χάσει τη μάχη με το σχέδιο «Σκόπια 2014», όπως σημειώνει το βουλγαρικό Φόκους, επικαλούμενο δημοσίευμα της σλαβικής των Σκοπίων ‘Ούτρινσκι’.

Εξαιρετικά θετική ήταν σημαδιακή ημέρα της επίσκεψης του Νταβούτογλου στα Σκόπια με το  τέλος του κόσμου των Μάγια, για να υποστηρίξει ότι μέχρι το τέλος του κόσμου η Άγκυρα θα  υποστηρίζει τα Σκόπια, όπως σημειώνει η ‘Ούτρινσκι Βέσνικ’.

«Αν, σύμφωνα με τους Μάγια αυτή η ημέρα σηματοδοτεί το τέλος του κόσμου, τότε έχω επιλέξει να βρίσκομαι εδώ, στα Σκόπια, στο σπίτι μου στη Μακεδονία. Τα τελευταία είκοσι χρόνια η πρόοδος στις σχέσεις μας θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος της ιστορίας», είπε ο Νταβούτογλου με την ευκαιρία της τελετής για τον εορτασμό της εικοστής επετείου από την εγκαθίδρυση των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των Σκοπίων και της Τουρκίας.

«Σας διαβεβαιώνω ότι η τουρκική κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός, ο πρόεδρος και τα 75 εκατομμύρια των Τούρκων σας έχουν ως φίλους και η φιλία αυτή θα διαρκέσει για πάντα. Η παρουσία μου σήμερα στα Σκόπια, είναι μία ακόμη επιβεβαίωση ότι θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τα Σκόπια πάντα και παντού», διαβεβαίωσε ο Νταβούτογλου.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr