Μεγαλώνει το φιλελληνικό κίνημα στην Ευρώπη



Μάρτιος 11, 2012.

Σε ολόκληρο τον κόσμο επεκτείνεται το κύμα στήριξης της Ελλάδας και αναγνώρισης των θυσιών που καταβάλλει ο ελληνικός λαός. 

Οι άλλοτε «τεμπέληδες Έλληνες» αρχίζουν να... χαρακτηρίζονται ως τα θύματα μιας πανευρωπαϊκής κρίσης χρέους, ενώ πολλοί από αυτούς που τα τελευταία δύο και πλέον χρόνια κατηγορούσαν την Ελλάδα ότι "έφαγε" τα λεφτά της Ευρώπης σπεύδουν τώρα να απολογηθούν και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους δοκιμαζόμενους Έλληνες.

Βαλκάνια, Βαλκανοποίηση, Βαλκανισμός




Μάρτιος 11, 2012.

Στη νοτιο ανατολική Ευρώπη, η Οθωμανική είναι πολύ πιο αισθητή από την αρχαία- βυζαντινή κληρονομιά, στον  θρησκευτικό- πολιτιστικό τομέα, σύμφωνα με ομάδα ξένων ερευνητών.

Οποιαδήποτε προσπάθεια που έγινε να ολοκληρωθεί η παρουσίαση της αμφιλεγόμενης ιστορίας των βαλκανικών λαών αντιμετώπισε σοβαρά εμπόδια από ειδικούς.
Μια ομάδα Γερμανών ιστορικών, όμως,  έχει κάνει άψογα μια εργασία με την πρόκληση αυτή.

Ο Σαρκοζί προειδοποίησε ότι ενδέχεται η Γαλλία να βγει από τη ζώνη Σένγκεν



Μάρτιος 11, 2012.

Παρίσι.

 Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, κάλεσε εκ νέου για μεταρρυθμίσεις στη συμφωνία του Σένγκεν και προειδοποίησε ότι η Γαλλία ενδέχεται να διακόψει  τη συμμετοχή της σε αυτήν, αν δεν γίνουν σημαντικές αλλαγές, όπως αναφέρει το Ria Novosti.

Κοσσυφοπέδιο: Η ‘Αυτοδιάθεση’ υποστηρίζει πολιτική διακήρυξη της Κοιλάδας του Πρέσεβο



Μάρτιος 11, 2012.

«Το κίνημα Αυτοδιάθεση είναι το μοναδικό κοινοβουλευτικό πολιτικό κόμμα του Κοσσυφοπεδίου που στηρίζει την πολιτική διακήρυξη των 66 δημοτικών συμβούλων των τριών  σερβικών δήμων, με αλβανική πλειοψηφία, της Κοιλάδας του Πρέσεβο της νότιας Σερβίας», αναφέρει  η ‘Zeri’ του Κοσσυφοπεδίου.

« Η Οικονομική και διπλωματική εισβολή της Τουρκίας στα Βαλκάνια»



Μάρτιος 11, 2012.

Γράφει ο  Αλβανός  Gani Tërshnjaku

«Υπάρχει φόβος να  αποθαρρυνθούν οι γερμανικές, αυστριακές, ιταλικές επενδύσεις από την ‘πλημμύρα’ των τουρκικών επενδύσεων  στο Κοσσυφοπέδιο;»



Στο Κοσσυφοπέδιο, οι πολίτες εξετάζουν με διαφορετικούς τρόπους την εισβολή της Τουρκίας, τόσο στην περιοχή αυτή, όσο και στα Βαλκάνια.
Πριν από χρόνια αποτελούσε έδαφος της Οθωμανικής  Κατάκτησης και σήμερα θεωρείται ως αλβανικό έδαφος.

Η Οθωμανική κατάκτηση άφησε στους Αλβανούς μεγάλη δυστυχία και έφερε το λαό στην οπισθοδρόμηση, εντούτοις πολλοί Αλβανοί πιστεύουν στην Τουρκία, η οποία έχει γίνει σήμερα ένα σύγχρονο κράτος και μια περιφερειακή υπερδύναμη και επιπλέον είναι σύμμαχος των ΗΠΑ.