Βούλγαρος πρόεδρος: Το έργο ‘Σκόπια 2014’ είναι προκλητικό και απαράδεκτο στην περιοχή



Ιανουάριος 18, 2013.

Σόφια.

Το έργο ‘Σκόπια 2014’ είναι προκλητικό και μη αποδεκτό στην περιοχή. Ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλγαρίας, Ρόζεν Πλεβνέλιεφ, στην εκπομπή ‘Πανόραμα’ της βουλγαρικής εθνικής τηλεόρασης.


‘Γεννήθηκα στην επαρχία Πιρίν, στο Γκότσε Ντέλτσεφ, όπου ακριβώς βρίσκεται η καλύτερη βουλγαρική περιοχή της Βουλγαρίας» θα τονίσει για την καταγωγή του.

Στη συνέχεια καθόρισε τη θέση της Βουλγαρίας ως έντονα φιλο-ευρωπαϊκή και ως προτεραιότητες στην περιοχή έχει την ανάδειξη των προβλημάτων και την υποστήριξη  για την ένταξη των χωρών  των Δυτικών Βαλκανίων, στην πορεία τους προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, αλλά μέσα από την ειλικρίνεια, η οποία, όπως είπε, δεν υπάρχει από την πλευρά των Σκοπίων.

«Σήμερα το πρόβλημα είναι πολύ απλό, είναι η λεγόμενη ‘αρχαιοποίηση’ που κατευθύνεται από την κυβέρνηση των Σκοπίων και δημιουργεί μία λανθασμένη εντύπωση και δεν προσφέρεται σε συγκεκριμένες και εφαρμόσιμες λύσεις για το μέλλον», είπε ο Βούλγαρος Πρόεδρος.

«Εμείς, θα προστατεύσουμε το εθνικό μας συμφέρον και την ιστορία μας και αυτή η θέση της Βουλγαρίας είναι γνωστή. Θέλουμε να βοηθήσουμε  συζητώντας μέσα  στο Ευρωκοινοβούλιο, τα προβλήματα που δημιουργούνται και να βρούμε λύσεις», δήλωσε ο Πλεβνέλιεφ.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr