Το Ιράν κατακρίνει την Τουρκία για τα σχέδια του αεροπλανοφόρου



Ιανουάριος 5, 2013.

«Ο πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας του Ιρανικού κοινοβουλίου, İsmail Kevseri, δήλωσε ότι η Τουρκία δεν μπορεί να γίνει περιφερειακή δύναμη με την κατασκευή ενός αεροπλανοφόρου»

Αξιολογώντας το έργο της κατασκευής ενός αεροπλανοφόρου από την Τουρκία, ο Ισμαήλ Κέβσερι δήλωσε ότι η Άγκυρα προσπαθεί να αναβιώσει την Οθωμανική Αυτοκρατορία με αυτήν την απόφαση.


Ο Κέβσερι που ήταν πρώην διοικητής της Επαναστατικής Φρουράς είπε ότι το «πολεμικό πλοίο μεταφοράς αεροπλάνων δεν μπορεί να μετατρέψει την Τουρκία σε μια περιφερειακή δύναμη.

«Τα αεροπλανοφόρα των ΗΠΑ είχαν σχέση με την επιτυχία στους πολέμους του Αφγανιστάν και στο Ιράκ;» ρώτησε.

Η Τουρκία ακολουθεί μια λάθος πολιτική ώστε να καταστεί μία περιφερειακή δύναμη είπε ο πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας του Ιρανικού κοινοβουλίου και πρόσθεσε ότι «οι Τούρκοι πολιτικοί πρέπει να αλλάξουν απόψεις, αν θέλουν να έχουν μία θέση στην παγκόσμια κοινότητα. Με το αεροπλανοφόρο δεν θα αποκτήσουν ποτέ εξουσία. Η Τουρκία πρέπει να μείνει μακριά από τις προσπάθειες δημιουργίας έντασης στην περιοχή», είπε σύμφωνα με το τούρκικο δημοσίευμα.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr