Σκόπια: Χιλιάδες άτομα διαμαρτυρήθηκαν κατά της κυβέρνησης Γκρούεφσκι



Ιανουάριος 12, 2013.

Αρκετές χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στους δρόμους των Σκοπίων σήμερα. Η πορεία που είχε την ονομασία «Αντίσταση κατά του Καθεστώτος» διοργανώθηκε από το αντιπολιτευόμενο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα –СДСМ και άρχισε λίγο πριν από μεσημέρι μπροστά στην φιλοκυβερνητική τηλεόραση του Sitel TV.


Οι πολίτες διαμαρτυρήθηκαν μπροστά στο Κοινοβούλιο και έκαναν πορεία μέχρι την φιλοκυβερνητική τηλεόραση. Ζήτησαν να σταματήσει η κατάχρηση  του Δημοσίου για κομματικούς σκοπούς καθώς και η χειραγώγηση των μέσων μαζικής ενημέρωσης και η απόκρυψη ειδήσεων.

Η παράταξη «Ένωση για το Μέλλον» προειδοποίησε ότι η δημόσια τηλεόραση και οι δημόσιες υπηρεσίες πρέπει να εξυπηρετούν όλους τους πολίτες  και να μην μεταδίδουν ψεύτικες ειδήσεις, αφού πληρώνονται από το σύνολο του λαού.

Οι διαδηλωτές υπό την ηγεσία του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος ζήτησαν μπροστά στο Κοινοβούλιο την παραίτηση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης.
Εστάλη και επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής, Βελιανόφσκι, να προκηρύξει πρόωρες εκλογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες στην πορεία ήρθαν με λεωφορεία από άλλες πόλεις του κράτους των Σκοπίων, κυρίως από πόλεις όπου κυριαρχεί σε αυτές η αντιπολίτευση, γράφει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr