«Ο ελληνικός λαός θα δεχθεί μια ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό»



Ιανουάριος 21, 2013.

Συνέντευξη με τη δημοσιογράφο Δώρα Αντωνίου παρουσιάζει η σλαβική εφημερίδα των Σκοπίων ‘Ούτρινσκι Βέσνικ’, με τίτλο που παραθέσαμε στην επικεφαλίδα και από την οποία ξεχωρίσαμε ένα μικρό ενδεικτικό κομμάτι του δημοσιεύματος.


Ερώτηση της δημοσιογράφου Μίρκιτσα Πόποβιτς:  Οι Έλληνες πολίτες πως θα δουν τώρα τη διαμάχη για το όνομα; Πιστεύετε ότι είναι έτοιμοι να αποδεχθούν την απόφαση, υπάρχει κάποια αλλαγή στις θέσεις του λαού από αυτές πριν είκοσι χρόνια, μετά τις μεγάλες διαμαρτυρίες στη Θεσσαλονίκη;

Απάντηση:

«Πιστεύω ότι στην Ελλάδα, η πλειοψηφία είναι έτοιμη να δεχθεί μία λύση που θα είναι στο πλαίσιο μιας σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό. Αυτή είναι μία μεγάλη βελτίωση σε σχέση με 20 χρόνια πριν, όταν χιλιάδες άνθρωποι φώναζαν διαμαρτυρόμενοι ότι η Μακεδονία είναι ελληνική.

»Ωστόσο αυτό δεν είναι αρκετό για να ενσταλάξει αισιοδοξία σε έναν συμβιβασμό, διότι η άλλη πλευρά έχει αντίθετη συμπεριφορά.

»Η πΓΔΜ διακατέχεται από εθνικισμό που γίνεται ολοένα και ποιο έντονος και αυτό δυσκολεύει να πείσει τον ελληνικό λαό να δεχθεί μία απόφαση. Ιδιαίτερα όταν η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι θα πάει σε δημοψήφισμα σε μία πρόταση. Όταν καλλιεργείται συστηματικά  η κοινή γνώμη σε μια συγκεκριμένη ιδεολογία, καθορίζεται ουσιαστικά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος», είπε η Δώρα  Αντωνίου που χαρακτηρίζεται ως πολιτικός αναλυτής στο δημοσίευμα.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr