Σκόπια: Ο Υπουργός Άμυνας αύριο στην έδρα του ΝΑΤΟ



Ιανουάριος 27, 2013.

Σκόπια.

Ο υπουργός Άμυνας, Φατμίρ Μπεσίμι, θα επισκεφθεί αύριο το αρχηγείο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες και το αρχηγείο των Συμμαχικών Δυνάμεων στην Ευρώπη- SHAPE στη Μονς, του βασιλείου του Βελγίου.


Στις Βρυξέλλες θα συναντηθεί με τον αναπληρωτή Γ.Γ. πρέσβη, Αλεξάντερ Βερσμπόου, καθώς και με το βοηθό γενικό γραμματέα του τομέα ‘ Νέες Προκλήσεις Ασφάλειας’, πρέσβη Γκαμπόρ Ικλόντι  και στη Μονς με τον ανώτατο συμμαχικό διοικητή Ευρώπης, ναύαρχο Τζέιμς Σταυρίδης.

Την ίδια ημέρα ο επικεφαλής του υπουργείου Άμυνας της Δημοκρατίας των Σκοπίων στις Βρυξέλλες, θα έχει χωριστές συναντήσεις με τον πρέσβη των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ, Ίβο Ντάαντλερ και τον πρέσβη της Δημοκρατίας της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, Χάιντερ Μπούρκε, η χώρα του οποίου φέρνει σε επαφή με το ΝΑΤΟ το κράτος των Σκοπίων.

Η επίσκεψη του Μπεσίμι είναι συνάρτηση της έντονης διπλωματικής δραστηριότητας των Σκοπίων στην ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, από την άποψη των ομάδων  συμφερόντων για τη χώρα, όπου θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα των μεταρρυθμίσεων  στον τομέα της άμυνας, ώστε να ενισχυθεί η εποικοδομητική συνεργασία του Υπουργείου Άμυνας και του Στρατού των Σκοπίων με τα μέλη του ΝΑΤΟ και με τις υψηλές δομές της διοίκησης του.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr