Παρίσι: Διεθνής διάσκεψη για την υποστήριξη της Συριακής Αντιπολίτευσης


 (Φωτό αρχείου)

Ιανουάριος 28, 2013.

Παρίσι.

Με πρωτοβουλία  του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών, διοργανώνεται σήμερα στη γαλλική πρωτεύουσα διεθνής διάσκεψη για τη στήριξη του Συριακού Εθνικού Συνασπισμού της Αντιπολίτευσης και των επαναστατικών δυνάμεων.


Το Φόρουμ θα ανοίξει ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας , Laurent Fabius,  και θα συμμετάσχουν  περίπου 50 χώρες.

«Ο σκοπός αυτής της συνάντησης είναι η εφαρμογή των συμφωνιών που επιτεύχθηκαν κατά τη διάρκεια της τέταρτης υπουργικής συνόδου της «Ομάδας των Φίλων της Συρίας», η οποία πραγματοποιήθηκε στη μαροκινή πόλη του Μαρακές στις 12 Δεκεμβρίου 2012 με την αντιπολίτευση του Εθνικού Συνασπισμού που αναγνωρίστηκε ως νόμιμος εκπρόσωπος του συριακού λαού», αναφέρει το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών,  σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Τας.

Το  ρωσικό πρακτορείο προσθέτει ότι η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί με τη μορφή « της συνάντησης εργασίας με τους εκπροσώπους των περίπου 50 χωρών, περιφερειακούς και διεθνείς οργανισμούς».

Στο φόρουμ θα λάβουν, επίσης, μέρος δύο επικεφαλής αναπληρωτές των ηγετών της οργάνωσης των επαναστατικών δυνάμεων και του συνασπισμού της αντιπολίτευσης.
--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr