«Ο Σαμαράς θα συναντηθεί με τον Μπορίσοφ για το ζήτημα των Σκοπίων»



Ιανουάριος 7, 2013.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα επισκεφθεί τη Σόφια στο προσεχές διάστημα και ένα από τα κύρια θέματα των συνομιλιών με τον Βούλγαρο ομόλογό του, Μπόικο Μπορίσοφ, εκτός από τις σχέσεις των δύο χωρών  θα είναι και η προσπάθεια από κοινού για  την ένταξη των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αναφέρει το σκοπιανό Ίνπρες επικαλούμενο δημοσίευμα της βουλγαρικής εφημερίδας ‘Στάνταρτ’.


Η εφημερίδα υπενθυμίζει ότι η Ελλάδα και η Βουλγαρία, έχουν ήδη συμφωνημένη θέση,  ότι, δηλαδή, η ένταξη των Σκοπίων στην ΕΕ, είναι δυνατή μόνο με τις σχέσεις καλής γειτονίας- μία αρχή η οποία, σύμφωνα με την Αθήνα και τη Σόφια, τα Σκόπια συνεχίζουν να μην συμμορφώνονται.

Η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στη Βουλγαρία συμφωνήθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης Σαμαρά και Μπορίσοφ στην Αθήνα το Δεκέμβριο, πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, όπου έγινε αξιολόγηση της σύστασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τα Σκόπια.

Η επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στη Βουλγαρία προγραμματίζεται για το Φεβρουάριο και εκτός από τον Μπορίσοφ θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Βουλγαρίας, Ρόσεν Πλεβνέλιεφ και την πρόεδρο της Βουλής Τσέτσκα Τσάτσεβα.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr