Ρωσία: «Τα αντιπυραυλικά συστήματα της Ρωσικής Ομοσπονδίας και των ΗΠΑ δεν μπορούν να ανιχνεύσουν μετεωρίτες»



Με αφορμή την πτώση μετεωρίτη στην περιοχή Τσελιάμπινσκ

Φεβρουάριος 18, 2013.

«Είναι προφανές ότι η αεράμυνα και αντιπυραυλική προστασία τόσο στη Ρωσία, όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες, δεν μπορούν να εντοπίσουν επιθέσεις μετεωριτών. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η αρχή του συστήματος ραντάρ για προειδοποίηση 
πυραύλων εστιάζεται σε αναζήτηση διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων», είπε στο ρωσικό πρακτορείο Νόβοστι, ο αρχισυντάκτης της «Εθνικής Άμυνας», Ιγκόρ Κοροτσένκο.


 Εκείνο το οποίο πρέπει να προσελκύσει την προσοχή των κυβερνήσεων των μεγαλύτερων χωρών του κόσμου είναι η επικαιροποίηση των προτάσεων που έχουν γίνει από τον Ντμίτρι Ρογκόζιν και τον Νικολάι Πατρούσεφ, όπως υποστήριξε ο Κοροτσένκο.

«Ειδικότερα, η αναφορά του Ντμίτρι Ρογκόζιν για τη δημιουργία μίας αμυντικής μηχανής εναντίον των αστεροειδών θα πρέπει να αποτελεί  εναλλακτική λύση στο αντιπυραυλικό σύστημα του ΝΑΤΟ στον τομέα του ‘Euro pro’.

Η δεύτερη δήλωση έγινε από τον Νικολάι Πατρούσεφ, που υποστήριξε την ιδέα ως γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας σε συνάντηση που έλαβε χώρα πέρσι στην Αγία Πετρούπολη.

«Αυτό δείχνει ότι οι ρωσικές υπηρεσίες που ασχολούνται με την ανάλυση των παγκόσμιων απειλών και προτείνουν μέτρα για την καταπολέμησή τους, ήταν ποιο διορατικές από παρόμοιες της Δύσης», δήλωσε Κοροτσένκο.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr