Ο νέος υπουργός Άμυνας των Σκοπίων συναντήθηκε με πρέσβη ΗΠΑ και εκπρόσωπο ΝΑΤΟ



Φεβρουάριος 20, 2013.

Ο νέος υπουργός Άμυνας των Σκοπίων, Ταλάτ Τζαφέρι, (Αλβανός) είχε σήμερα ξεχωριστές συναντήσεις με τον Αμερικανό Πρέσβη στα Σκόπια, Paul Wohlers και τον επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου του ΝΑΤΟ, συνταγματάρχη Αλεξάντερ Αλεξάντροφ.


Στις συναντήσεις επιβεβαιώθηκε η εξαιρετική αμυντική συνεργασία των Σκοπίων με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ και συζητήθηκαν τρόποι για περαιτέρω εμβάθυνση στη συνεργασία στο πλαίσιο των διαδικασιών μεταρρύθμισης στο στρατό και στο Υπουργείο Άμυνας.

Αντιδράσεις στην τοποθέτηση του Τζαφέρι

Στο μεταξύ, έντονες ήταν οι αντιδράσεις από πολλούς πολίτες μετά το  δημοσίευμα σε αλβανική ιστοσελίδα των Σκοπίων, ότι «ένας αρχηγός του UCK τέθηκε υπουργός Άμυνας, ταπεινώνοντας όλους τους υπερασπιστές και τους έντιμους πολίτες».

Επιπρόσθετα, αντιδράσεις για το διορισμό του Ταλάτ Τζαφέρι, εμφανίστηκαν και στο στρατό όπως τις παρουσιάζει ο Στογιάντσε Άγγελοφ, αρχηγός του κόμματος «Αξιοπρέπεια», ο οποίος επισημαίνει ότι «υπάρχει εξέγερση μεταξύ των στρατηγών και των αξιωματικών του στρατού για την αναβάθμιση του Τζαφέρι, που όχι μόνο είχε χαμηλότερη κατάταξη από αυτούς, αλλά εγκατέλειψε το σκοπιανό στρατό για να ενταχθεί στον UCK».

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr