Η «Χρυσή Αυγή» άνοιξε παράρτημα στους Άγιους Σαράντα



Φεβρουάριος 4, 2013.

Στους Αγίους Σαράντα δημιουργήθηκε το πρώτο σκέλος της ελληνικής ναζιστικής-φασιστικής «Χρυσής Αυγής» [fashisto-naziste greke 'Agimi i Artë'].


Ιδρύθηκε με πλήρη μυστικότητα στους Αγίους Σαράντα, με γραφεία στο χωριό Μεσοπόταμος. Στο πρώτο παράρτημα του ελληνικού φασιστικού κινήματος της «Χρυσής Αυγής» συμμετέχει μια ομάδα νέων 30 ατόμων, οι περισσότεροι από αυτούς είναι έφηβοι της ελληνικής μειονότητας.

Σύμφωνα με πηγές, η ομάδα ιδρύθηκε στις 30 Ιανουαρίου 2013 μετά τη μετάδοση από τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης της εντυπωσιακής συνέντευξης του νεοναζιστή βουλευτή  Χρήστου Παππά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ‘Shekulli’ το παράρτημα της ‘Χρυσής Αυγής’ δημιουργήθηκε στο τέλος Ιανουαρίου και έχει επίσης ανοίξει προφίλ στο ‘Facebook’ από το οποίο καλεί  όλους τους μειονοτικούς, κυρίως τους νέους, να ενωθούν χωρίς φόβο με τη νέο-ναζιστική οργάνωση, η οποία σύντομα θα υπάρχει σε όλη τη νότια Αλβανία- ‘Βόρειος Ήπειρος’- αλλά θα υπάρξει και παράρτημα στα Τίρανα.

 Ο πρώτος που εκθείασε την πρωτοβουλία αυτή ήταν ο βουλευτής από το Σούλι, Χρήστος Παπάς, ο οποίος απηύθυνε μήνυμα μέσω ενός έμπιστου και φίλου του και τόνισε ότι σύντομα θα είναι μαζί τους στους Αγίους Σαράντα σε δημόσια εκδήλωση.
Στο παράρτημα της ελληνικής νέο-ναζιστικής κίνησης στους Αγίους Σαράντα δεν υπήρξε ομιλητής, αλλά μόνο ένας συντονιστής, ο οποίος ονομάζεται Jani Romeli και ο οποίος δεν είναι από την Αλβανία, αλλά κινείται συνεχώς μεταξύ Αθήνας και Αγίων Σαράντα.

Όσον αφορά τη χρηματοδότηση, μαθαίνουμε ότι αυτή ανήκει σε πρωτοβουλία του ισχυρού υποστηρικτή της ‘Χρυσής Αυγής’, Robert Hajdhi από τη Λούκοβα, με τον οποίο έχουν πολύ στενούς δεσμούς, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr