Ο Μπορίσοφ θα συναντηθεί με τον Γκρούεφσκι


http://www.echedoros-a.gr

Φεβρουάριος 12, 2013.

Σκόπια.

 Με τον τίτλο «Ο Μπορίσοφ θα συναντηθεί με τον Γκρούεφσκι",  πολλές ηλεκτρονικές εκδόσεις στα Σκόπια παρουσιάζουν  αποσπάσματα από την ομιλία του Βούλγαρου πρωθυπουργού, Μπόικο Μπορίσοφ, κατά τη συνέντευξη Τύπου με τον Κροάτη πρωθυπουργό, Ζόραν Μιλάνοβιτς.


«Χθες το βράδυ μίλησε με τον πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι και διαπίστωσα ότι έχει σημειωθεί ικανοποιητική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις για τη συμφωνία των σχέσεων καλής γειτονίας», δήλωσε το μεσημέρι στη Σόφια ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, μετά τη συνάντησή του με τον Κροάτη ομόλογό του, Ζόραν Μιλάνοβιτς. Αυτό αναφέρει  η «Μπεζ Παρντόν» (φωτό).

«Ο Μπορίσοφ είπε ότι το καλύτερο είναι να ανταποκριθεί ο Γκρούεφσκι να μιλήσουν για θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Από την 1η Ιουλίου, η Κροατία θα γίνει το νέο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ο επικεφαλής της βουλγαρικής κυβέρνησης επανέλαβε τις διαβεβαιώσεις και την προθυμία της Βουλγαρίας, όλες οι χώρες των Δυτικών Βαλκανίων να ενταχθούν στην ΕΕ και ιδιαίτερα τα Σκόπια.

»Η λεγόμενη Συνθήκη Σχέσεων Καλής Γειτονίας, προτάθηκε από τη Βουλγαρία, στα τέλη του περασμένου έτους,  καθώς ο ανατολικός μας, γείτονας ταυτίστηκε με την Ελλάδα στον αποκλεισμό της πΓΔΜ να λάβει ημερομηνία για έναρξη διαπραγματεύσεων με την ΕΕ.

»Η βουλγαρική κυβέρνηση υποστηρίζει ότι καταπιέζονται οι εθνικά Βούλγαροι  στα Σκόπια και υπάρχει μία συνεχής σύγκρουση σε επίπεδο πολιτιστικής και ιστορικής κληρονομιάς.

»Επίσης, η Βουλγαρία πιστώνει στην κυβέρνηση των Σκοπίων τη δημιουργία της εθνικιστικής ατμόσφαιρας εναντίον της», αναφέρει η ΜπεζΠαρντόν-БезПардон.

Το ίδιο υλικό δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική  έκδοση του Πλας Ίνφο με τον τίτλο:  Μπορίσοφ: Σύντομα θα συναντηθώ με τον Γκρούεφσκι.

Επίσης η ηλεκτρονική έκδοση του Πρες24 έχει τίτλο σε σχετικό άρθρο «Σύντομα συναντηση Μπορίσοφ – Γκρούεφσκι», σημειώνει σε ενημερωτικό άρθρο το βουλγαρικό πρακτορείο ‘Φόκους’.

--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr