Божидар Димитров: «Θρασεία η συμπεριφορά του ‘OMO Ilinden Pirin’



Φεβρουάριος 10, 2013.

Σόφια.

Ο διευθυντής του Εθνικού Μουσείου Ιστορίας, Μπότζινταρ Ντιμίτροφ, χαρακτήρισε  τη συμπεριφορά της σλαβικής οργάνωσης ‘OMO Ilinden Pirin’ που δρα στο Μπλαγκόεβγκραντ, ως θρασεία.

Σε δηλώσεις του προς το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων «Φόκους» ο Ντιμίτροφ θα πεi:


«Ένα πράγμα δεν μπορώ να μην παραδεχθώ για την κυβέρνηση των Σκοπίων. Κατάφερε να οργανώσει  την άμυνα των θέσεων της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω παραστάσεων Βουλγάρων πολιτών.

Διοργάνωσε συμπόσια, συνέδρια, εκδηλώσεις κλπ. Κατάφερε να προσελκύσει όχι μόνο ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες, αλλά και πρώην προέδρους- αρχηγούς πολιτικών κομμάτων που ισχυρίζονται ότι λειτουργούν στη χώρα τους καθώς και δημοσιογράφους και βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Τα κίνητρα για αυτούς του υπερασπιστές της σκοπιανής πρόκλησης ποικίλουν.
Για κάποιους δίνεται μία ευκαιρία να χτυπήσουν την κυβέρνηση Μπορίσοφ, για άλλους είναι ευκαιρία για ένα δωρεάν ταξίδι με ευχάριστη διαμονή στα Σκόπια, στο πολυτελές ξενοδοχείο  της πόλης «Αλέξανδρος Παλάς» και το υπόλοιπο τρίτο- μια τσάντα γεμάτη με χρήματα σε ευρώ.

«Αυτοί οι πατεράδες -καταχραστές, δεν έχουν βρει τίποτε να προσάψουν στην κυβέρνηση των Σκοπίων, η οποία –για αυτούς- είναι η πιο δημοκρατική κυβέρνηση του κόσμου και σε αυτή την ομάδα έσπευσε και ο επικεφαλής του ‘OMO Ilinden Pirin’, ο Στόϊκο Στόϊκοφ, όπως γράφει και η εφημερίδα «Ούτρινσκι» και δεν με καταπλήσσει το γεγονός ότι ο κύριος καραγκιοζοπαίχτης ήταν αυτός», είπε ο Ντιμίτροφ.

«Είναι δύσκολο να σχολιαστούν τα ξεσπάσματα του Στόϊκοφ, γεμάτα αηδία και περιφρόνηση σε όσα λέει για τους Βουλγάρους.

Κατά κανόνα, οι μακεδονιστές στη Βουλγαρία πρέπει να έχουν τα δύο ακόλουθα πράγματα:

Ή να είναι εντελώς ανίδεοι κόπανοι ή γνωρίζουν ότι ο μακεδονισμός είναι μία πλήρης φαντασία και για αυτό πληρώνονται καλά.

Ισχυρίζεται, λοιπόν, ότι οι περίπου 100 χιλιάδες  κάτοικοι του κράτους των Σκοπίων που πήραν βουλγαρικά διαβατήρια το έκαναν για οικονομικούς λόγους-  δηλαδή, να εγκατασταθούν και να ζήσουν στη Δύση.

Μόνο ένα μικρό ποσοστό, στην πραγματικότητα, το έκανε αυτό.
 Η πλειοψηφία παραμένει στο κράτος των Σκοπίων και δεν είναι μικρό το μέρος των ανθρώπων,  που προτιμούν να ζήσουν και να εργαστούν εδώ. Και όχι μόνον ο λαός αλλά και πολιτικοί πήραν βουλγαρικά διαβατήρια, όπως ο  Λιούμπτσο Γκεοργκιέφσκι. Σχεδόν το ένα τρίτο  από τους υπουργούς, βουλευτές, δημάρχους, αρχηγούς της αστυνομίας, έχουν τη υπηκοότητα τη βουλγαρική. Απλά, δεν διατυμπανίζουν αυτό το ασήμαντο γεγονός.

Έπρεπε, λοιπόν, η Βουλγαρία  να κερδίσει την εμπιστοσύνη των Σκοπίων;
 Αφού, κέρδισε την εμπιστοσύνη της ΕΕ, θα ήταν πράγματι παιχνιδάκι να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους. Αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα.

Να κάνουμε στραβά μάτια στις διώξεις των Βουλγάρων στα Σκόπια; 
Στους δολιοφθορείς των στρατιωτικών κοιμητηρίων, εκκλησιών και μοναστηριών μας;
Ας προτείνει ο Στόϊκοφ πώς κέρδισε την εμπιστοσύνη του Γκρούεφσκι και του Βελιγραδίου και σε άλλους μισθοφόρους», είπε ο Ντιμίτροφ.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr